Enesekriitiline Sõber: tuleb endale peeglist otsa vaadata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas - Avis Rapla.
Rakvere Tarvas - Avis Rapla. Foto: Tairo Lutter

Andres Sõbra juhitav Rakvere Tarvas jäi korvpalli Eesti meistrivõistluste medalimängudelt viimati eemale 2009. aasta kevadel. Vahepealsetel aastatel oli Tarvas kahe suurklubi Kalev/Cramo ja Tartu Rocki järel Eesti tähelepanuväärseim meeskond, kuniks tänavune üle kivide ja kändude kulgenud hooaeg lõppes veerandfinaalseeria 1:3 kaotusega Raplale. Sõber tunnistab, et on probleemide tagamaade peale väga palju mõtelnud. 

«Mis siin ikka, tuleb peeglist endale otsa vaadata – komplekteerimisega panin seekord täiesti mättasse,» tunnistas Sõber päev pärast hooaja viimast kohtumist. «Kõik hakkas pihta hooaja alguses serblaste palkamisest, kõigepealt Maric, seejärel Kovacecic. Sellest tulid rahalised probleemid ja muud jamad.»

Sõbra sõnul polnud serblaste mängu tase päris see, mida ta oli oodanud. Samas põrkas Tarva loots leegionäridega seoses ka muude probleemide otsa. Jaanuaris läksid klubi ja serblaste teed lahku. Probleemid aga jäid.

Omaette lugu oli lätlasest tagamehe Reinis Strupoviciga. Tiimi sisekliimat õõnestanud lätlane saadeti oktoobri lõpus isegi Tarvast minema, kuid paar nädalat hiljem võeti tagasi. «Omad koerad kisuvad, omad koerad lepivad,» lausus Sõber toona. «Reinis on meile vajalik mängumees.»

Strupovic oli küll mänguliselt meeskonna üks liidreid hooaja lõpuni, kuid tema kasutegurit vähendasid mänguvälised teod. Peamiselt väljendusid need halvas suhtumises kaasmängijatesse ning oma väljaütlemistega pingete tekitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles