Taltsi koha Rockis täidab esialgu Paade

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Paade.
Asko Paade. Foto: Sille Annuk

Aasta esimene nädal toob TÜ/Rockile kaks kodumängu. Täna kohtub meeskond Balti liiga arvestuses praegu 8. kohta hoidva Perlasega, laupäeval minnakse vastamisi 11. positsioonil oleva TTÜ/Kaleviga.


Rocki ja Perlase meeskond kohtusid viimati oktoobri lõpus, kui Rock sai võõrsil raske võidu 61:56. Kindlasti tuleb võitluslik mäng, sest mõlemal meeskonnal on võitu vaja.

Jõulueelsetest võitudest Lissaboni Benfica ja Rakvere Tarva üle ning õnnestunud karikaturniirist sai Rock väga vajaliku positiivse emotsiooni, mis oli vahepealsete kaotuste ja suhteliselt ebaõnnestunud euromängudega kaduma kippunud.

Head emotsioonid

«Kaks mängu jõulude eel võitsime ja karikaturniir läks ka hästi,» ütles Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Esimesel päeval mängisime küll koleda mängu, aga teisel päeval Tarva vastu, just kaitse poolt silmas pidades, päris hea mängu – nii et hea emotsioon on täiesti olemas.»

Vilniuse Lietuvos Rytase tütarklubi Perlast hinnates jääb Visnapuu oma seisukoha juurde, et Balti liigas tänavu nõrku meeskondi pole. Eriti just Leedu omi. «Perlas on noor ja vihane võistkond noorte leedukatega, siin tuleb oma kogemusi ja mängutarkust kasutada,» toonitas ta.

«Ei tohi lasta ennast jätta kiiruse ja agressiivsuse alla, mida nad ilmtingimata näidata tahavad,» selgitas Visnapuu. «Tuleb nende üliagressiivsus kogemustega enda kasuks pöörata, olles loomulikult ka ise agressiivne.»

Kes täidab Taltsi koha?

Lähemad mängud peavad selgeks tegema, kas sellest aastast Venemaale Samaara Krasnõje Krõljasse siirdunud Janar Taltsist on Vallo Allingu ja Callistus Eziukwu kõrvale Rocki korvialusesse jõudu jäänud tuntav auk või mitte.

«Praegu me kedagi juurde ei võta, lähemad paar-kolm nädalat näitavad ära, kuidas me ilma Janarita mängime,» ütles peatreener. «Tuleb lihtsalt teha muutusi ja teised mängijad saavad oma võimalused, saavad mängida erinevates rollides.»

«Traagikaks põhjust ei ole, praegu läheme edasi jõududega, kes meil on, ja vägisi kedagi kohatäiteks tuua hetkel me ei plaani,» lisas Visnapuu.

Ent keda me siis saame näha Taltsist tekkinud tühimikku täitmas? Asko Paadet? Timo Eichfussi? Marek Doroninit?

«Reaalsed kandidaadid on eelkõige Paade, Eichfuss ja Raadik,» nentis Visnapuu, «sõltuvalt vastasest ja päevast.»

Peatreeneri sõnul ei ole Eichfuss iseenesest korvialune mängija, vaid väike äär, sama lugu on Paadega. «Ehkki Paade on sel hooajal enam number nelja positsiooni mänginud, seega ma usun, et saame hakkama,» arvas Visnapuu.

«Rain Raadiku võimalus ei avane tõenäoliselt kohe tähtsates mängudes,» möönis ta, «aga tema võimalus on see, et nüüd peab tema treeningutel pikkade meestega pusima.»

Balti liiga tabeliseis
  1. Ventspils (9 võitu, 3 kaotust, 21 punkti)
  2. Rudupis (8 võitu, 4 kaotust, 20 punkti)
  3. Riia VEF (8 võitu, 2 kaotust, 18 punkti)
  4. TÜ/Rock (7 võitu, 4 kaotust, 18 punkti)
  5. Nevežis (8 võitu, 2 kaotust, 18 punkti)
  6. Šiauliai (6 võitu, 6 kaotust, 18 punkti)
  7. Kalev/Cramo (6 võitu, 5 kaotust, 17 punkti)
  8. Perlas (5 võitu, 7 kaotust, 17 punkti)
  9. Dolphins (5 võitu, 5 kaotust, 15 punkti)
10. Liepajas Lauvas (3 võitu, 9 kaotust, 15 punkti)
11. TTÜ/Kalev (3 võitu, 8 kaotust, 14 punkti)
12. Valmiera (0 võitu, 13 kaotust, 13 punkti)
Rocki kohtumised
• 5. jaanuaril kodus Perlasega.
• 9. jaanuaril kodus TTÜ/Kaleviga.
• 15. jaanuaril võõrsil Riia VEFiga.
• 18. jaanuaril võõrsil Valmie­­raga.
• 21. jaanuaril kodus Rudupi­­sega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles