Sakho loobus B-proovist ning lepib saatusega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mamadou Sakho
Mamadou Sakho Foto: AFP / Scanpix

Liverpooli dopinguga põrunud keskkaitsja Mamadou Sakho on leppinud vahelejäämisega ning B-proovi avada ei lase.

Euroopa liiga võidumängus Manchester Unitedi vastu postiivse dopinguproovi andnud Sakho kasutas allikate kohaselt keelatud rasvapõletajat. Kuigi 26-aastasel prantslasel oli võimalik küsida B-proovi avamist, loobus mees sellest võimalusest ning tõenäoliselt sel hooajal enam ei mängi.

Liverpool ja Sakho on kokku leppinud, et uurimise ajal mees klubi ei esineda. UEFA ei ole seni veel menetlust tema vastu algatanud, kuid samas ei saa ka Liverpool juhtumit kommenteerida, sest protsess on konfidentsiaalne.

«Praegu ei ole suurt midagi öelda. Kõik koguvad informatsiooni, et olukorda parandada, kuid peame ootama,» sõnas Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp. Ka Liverpooli teine keskkaitsja on varem sarnase toimega keelatud ainet kasutanud. Nimelt karistati 2011. aastal toona Manchester Citys mänginud Kolo Toure’d kuue kuu pikkuse võistluskeeluga.

Kui ka Sakhole määratakse samasugune karistus, jääb mees eemale suvistest Euroopa meistrivõistlustest. 23 miljoni euro eest Liverpooli toodud prantslane on klubi eest sel hooajal pidanud 34 mängu, neist kümme on aset leidnud Euroopa liigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles