Bayern taas ebamugavate hispaanlaste küüsis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atletico 21-aastane poolkaitsja Saúl Ñíguez (esiplaanil) koos Kokega tähistamas Müncheni Bayerni vastu löödud sooloväravat.
Atletico 21-aastane poolkaitsja Saúl Ñíguez (esiplaanil) koos Kokega tähistamas Müncheni Bayerni vastu löödud sooloväravat. Foto: SCANPIX

JALGPALL. 2013. aastal Meistrite liiga võitnud ja seejärel Pep Guardiola käe all mängival Müncheni Bayernil jäi kahel tiitlivõidule järgnenud hooajal Euroopa kõige tugevamas klubisarjas teekond pooleli poolfinaalis, kui nende edenemisele tõmbasid kriipsu hispaanlased. Tänavu on Bayern taas poolfinaalis ja jälle on nende teel risti ja põiki jalus Hispaania klubi.

Hooajal 2013/14 kohtus Bayern poolfinaalis Madridi Realiga, kellele jäädi esmalt võõrsil alla 0:1 ning koduväljakul häviti kordusmatšis koguni 0:4. Mullu kohtusid sakslased poolfinaalis FC Barcelonaga. Ka toona peeti avamäng Hispaanias, kus Barcelona võttis 3:0 võidu, korduskohtumise 3:2 võit oli Bayernile vaid väike lohutus.

Tänavu tuleb Bayernil poolfinaalis heidelda kolmanda Hispaania suurklubi ehk Madridi Atleticoga. Avamäng peeti kolmapäeva hilisõhtul taas Hispaanias ja Atletico sai kirja 1:0 võidu. Seejuures oli mängu ainus tabamus tõeline iludus: 21-aastane hispaanlane Saúl Ñíguez mängis 11. minutil järjepanu üle Thiago Alcantara, Juan Bernati, Xabi Alonso ning David Alaba ja põrutas seejärel palli posti põrkest Manuel Neueri valvatavasse puuri.

«Peame teises kohtumises mängima kõrgema tempoga. Nende värav oli briljantne, kuid see tuli siiski meie enda veast,» tunnistas Guardiola uefa.com-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles