Meistriliiga 10. voor: kaartidest räsitud read ja seljad vastu seina

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora vs Levadia. Jan Kokla (vasakul) ja Jevgeni Kobzar).
Flora vs Levadia. Jan Kokla (vasakul) ja Jevgeni Kobzar). Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli Eesti meistriliigas saab alguse teine ring ja nii mängivad omavahel täpselt samad meeskonnad, kes kohtusid ka nädala eest. Selg on juba vastu seina nii mõnelgi, samuti on varasemad tulised mängud ning jagatud mängukeelud mitme meeskonna ridu kõvasti harvendanud, mis ainult lisab kohtumistele ettearvamatust. Postimees toob otsepildis vaatajateni reedel tiitlikaitsja FC Flora ja Pärnu Linnameeskonna kohtumise ning laupäeval Infoneti ja Sillamäe Kalevi vastasseisu.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Pärnu Linnameeskond

Reedel, 29. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora ja Pärnu on mõlemad omamoodi plindris. Pärast nädalatagust esimest duelli, mis tõi florakatele üle pika aja väravaid ja võidu, Pärnule aga kaheksanda järjestikuse kaotuse, on rohkem saanud mõtteid mõlgutada Pärnu peatreener Marko Lelov.

Flora juhendaja Norbert Hurt ja tema hoolealused pidid seevastu teisipäeval mõõtu võtma tuttavalt tujurikkujalt Levadialt. Mõõt sai ütlemata karm, sest ränga tööga kätte võideldud viik libises viiendal lisaminutil jälle käest ning nüüd ollakse tabeli kolmest esimesest vastavalt 11, 8 ja 6 punkti kaugusel. Jälitustööga tuleb algust teha ise mõõnas sipleva Pärnu vastu – vaevalt nädalapäevad vana 3:0 võit ei maksa tänaseks enam midagi.

Pärnul pole seevastu kaotada justkui enam midagi, sest avaringist saadud kolm punkti jääb ilmselt alla ka kõige hullematele hooajaeelsetele ootustele ja eeldustele. Väravaidki on löödud kõigest neli ja see number märgib kurba tõde – hambutum pole seni olnud ühegi teise konkurendi ründeliin. Seejuures on üheksast mängust koguni seitsmes sootuks kuivale jäädud. Flora ei näi pabereid lapates ega eelmise kohtumise tulemust meenutades sellises seisus kuigi sobiva vastasena, ent Tallinnast on juba suutnud punktiga lahkuda nii Sillamäe kui ka Tammeka...

Flora peatreener Norbert Hurt: «Käime meeskonnaga mõned nüansid läbi ja valmistume kodukohtumiseks Pärnuga põhjalikult. Oodata võib, et pärnakad tulevad Tallinna mängima mõningate muudatustega võrreldes eelmise mänguga. Meie jätkame oma tööd, ikka selleks, et olla tugevamad!»

Flora keskkaitsja, Levadia vastu skoorinud Joonas Tamm: «Tuleb kindlasti väga huvitav mäng. Tähtis on oma ülesannetest ja mänguplaanist kinni pidada. Eesmärk on loomulikult kolm punkti võtta.»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Peegelvoor FC Floraga pakub kohest revanšivõimalust. Mul on hea meel, et eelmises mängus me astusime juba väikese sammu edasi. Kahjuks see ei kajastanud tulemuses, aga kes kaua kannatab ja sihikindlalt sammub, see ka ükskord tulemust naudib.»

Pärnu ründaja Taavi Laurits: «Sõidame külla tugevale Florale, selle mänguga hakkab ka meie jaoks jalgpalli hooaja teine ring. Esimeses ringis teenisime väga vähe punkte, kuigi meeskonnal on sisu olemas, et võidelda ükskõik millise meeskonnaga kasvõi punkti peale. Florale midagi kergelt ei anna ja võitleme hambad ristis, et ka endale punktilisa teenida ning sõita hea emotsiooniga Pärnu tagasi!»

Pärnu hooaja algus on olnud pettumus. FOTO:
Pärnu hooaja algus on olnud pettumus. FOTO: Foto: Ardi Truija

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna FC Infonet – Sillamäe Kalev

Laupäeval, 30. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Infoneti meeskonda võivad avaringi järel vallata vastakad tunded. Kohati näidati põhikonkurentide vastu head mängu ja suudeti neilt ka punkte noppida, ent pärast 1:2 kaotust Kaljule leitakse end tabelist ikkagi alles kolmandalt realt, liidrist viie punkti kauguselt. Avaringi kurikuulus «udumäng» Sillamäega oli koht, kus punktide kättesaamiseks tuli ränka vaeva näha ja vaid tänu sellele õnnestus 0:2 kaotusseis 2:2 viigiks pöörata. Küll võib Infonet rahul olla resultatiivsusega, sest 21 löödud väravast rohkem on kirjas vaid tabelijuhil Nõmme Kaljul. Paremini tuleb pidama saada kaitseliin, sest neljast «suurest» meeskonnast on Infonetile löödud kõige rohkem väravaid, kaheksa. Võrdluseks on Levadia lubanud palli enda väravasse neljal, Kalju viiel ja Flora kuuel korral.

Sillamäe lõpetas avaringi kümne punktiga seitsmendal kohal, mida võib meeskonna komplekteerimisprobleeme arvestades pidada enam-vähem korralikuks tulemuseks. Viimati alistati tänu Maksim Paponovi väravale 1:0 Rakvere Tarvas. Põhiprobleemiks on väravate löömine, sest 11 tabamusest vähem on kirjas vaid tabeli kahel viimasel ehk Pärnul ja Rakverel.

Pisut muudab nende elu Infoneti vastu ehk lihtsamaks see, et Kalju vastu teenitud punase kaardi tõttu ei saa Infoneti eest kaasa teha äärekaitsja Dmitri Kruglov. Samuti on taas lubatud kollaste kaartide norm täis Offosu Appiahil, kes on neid korjanud kümne esimese vooruga juba tervelt kuus, seejuures on mees sel põhjusel tänavu ühe mängu juba vahele jätnud. Samas on keskkaitsja Appiah toetanud Infonetti ka viie väravaga, mis on tõstnud ta kogu liiga väravaküttide edetabelis esikohta jagama.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Selleks, et taas olla oma võimetes kindel, peame selle mängu võitma. Püüame eelkõige näidata iseloomu ja tahet, mis kasvasid veel tugevamaks pärast ebaõnne eelmises mängus.»

Infoneti kaitsja Aleksandr Volodin: «Mäng tuleb keeruline, sest tegemist ei ole lihtsa vastasega. Võidab see, kes on mänguks paremini valmistunud ning kes realiseerib oma võimalused.«

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Eelmine kohtumine Infoneti vastu lõppes viigiga ning seekord tahad mõlemad võistkonnad ikkagi kolme punkti saada. Tuleb väga raske mäng, mis on väga põhimõtteline ning suure pingega. Sellist mängu on raske ennustada, kuna isegi üks väike viga võib mõjutada mängu tulemust.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Eelmises kohtumises Infonetiga olime esialgu ees, aga ei suutnud oma eduseisu hoida. Selles mängus tahaksime oma eelmise kohtumise tulemust parandada ning teenida kolm punkti.»

Tartu Tammeka – FC Levadia

Reedel, 29. aprillil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Tartlaste esimene katse kodumurul mõnele «suurele» meeskonnale tuul alla teha läks untsu, sest Nõmme Kalju tuli Taaralinnast tagasi kolme vastuseta värava ja kolme punktiga. Teise katse võimalus avaneb nüüd, kuid sedapuhku on tartlastel Tallinnast kaasa toodud sületäis enesekindlust – nädal tagasi võeti Levadialt ootamatu punkt ja nii ollakse liigatabelis ikka kõrgel neljandal kohal.

Too Tammeka vastu mahamängitud edu ajas Levadia nii kurjaks, et ennast elati välja teisipäevases mängus Flora peal. Kolm punkti tuli taas ja dramaatilise võiduvärava sündi kõige lähemalt seiranud Igor Morozov sai pärast mängu öelda: «Reedel läheme tagasi Tartusse ja üritame näidata, kuidas asjad tegelikult käima peaksid!»

Kui Levadia poolel saab selles näitamises – või vähemalt üritamises – taas osaleda eelmises omavahelises mängus varakult puhkama saadetud Maksim Podholjuzin, siis Tammeka nädala eest samuti punase kaardi teeninud Tauno Tekkot veel tagasi ei saa. Levadiale kulub iga mees marjaks ära, sest vigastusega on jätkuvalt eemal Venemaa ründaja Alan Gatagov ja Flora vastu pidi juba avapoolajal platsilt minema lonkama ka Siim Luts. Niigi oli tippklubile harvanähtaval moel Flora vastu Levadia pingil kõigest viis varumeest.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Levadia näitas teisipäeval oma klassi ja sisu, alistades viimasel sekundil Flora, mis andis neile kindlasti ülihea emotsiooni. Meie proovime kodusel Tamme staadionil Levadia head emotsioonid uuesti maha tõmmata ja saadame nad 0 punktiga koduteele.»

Tammeka väravavaht Karl Johan Pechter: «Reedel kohtume lühikese aja jooksul teist korda Levadiaga. Usun, et kogu meeskond on suurepäraselt motiveeritud ning tahame kodupublikule näidata, et oleme suutelised Levadia vastu 3 punkti võtma.»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Teisipäeval saime väga magusa võidu ja selle tulemuse pealt on hea Tartusse sõita. Eelmine omavaheline mäng Tammekaga oli väga võitluslik, kindlasti kujuneb ka eelseisev vastasseis Tartus samasuguseks. Peame eelkõige kaitses kindlalt mängima ning rünnakul teravusi looma ja need realiseerima. Eesmärgiks on ainult võit!»

Levadia äärekaitsja Aime Marcellin Gando Biala: «Hea esitus ja võit viimasel sekundil FC Flora üle andsid meie meeskonnale väga suure emotsionaalse laengu. Üritame mängus Tammeka vastu seekord võidu välja võidelda.»

Rakvere Tarvas – Narva Trans

Reedel, 29. aprillil kell 19.00 Rakvere linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Rakvere teenis avaringis oma ainsa punkti just Transi vastu, kui Narvas suudeti 0:2 kaotusseisust välja võidelda 2:2 viik. Muus osas on Premium liigas kaasalöömine osutunud aga Tarva meeskonnale oodatult raskeks. Endale on lastud lüüa 29 väravat ehk keskmiselt enam kui kolm mängu kohta, ise on aga vastaste võrku sahistatud kõigest viiel korral.

Transi hooaeg on samuti alanud selgelt alla ootuste, sest avaringist sai meeskond kirja vaid ühe võidu. Head mängud võivad kiirelt asenduda väga kahvatute esitustega ning sellest annavad kõige paremini aimu Transi kolm viimast mängu – Tallinnas kaotati Nõmme Kaljule 0:6, võideti seejärel ise kodus Pärnut 4:0, kuid nädala eest jäädi Infonetile taas 0:3 alla.

Liigatabelis ei anna 7 punkti Transile enamat kaheksandast kohast ning isegi põhirivaalist Sillamäe Kalevist, keda võis hooaja eel paberil Transist nõrgemakski pidada, jäädakse kolme punkti kaugusele. Kui Transist resultatiivsemaid meeskondi on liigas vaid kolm, siis kaitses ollakse õnnetud ja endale lüüa lastud 23 väravat tähendab seda, et reede õhtul lähevad Kastani tänava staadionil vastamisi liiga kaks kõige kehvema kaitseliiniga meeskonda.

Mõlema meeskonna koosseisu räsivad ka distsiplinaarprobleemid, sest Tarva poolel jääb kohtumisest eemale Jaanus Kaasik, Transi peatreener Adjam Kuzjajev ei saa aga kasutada Rizvan Umarovi ja Igor Ovsjannikovi teeneid.

Tarva abitreener Reijo Kuusik: «Hooaja esimene kodune liigakohtumine ebaõnnestus mänguliselt täielikult. Anname parima, et olla Transi vastu tasemel. Hädasti on vaja punkte ja seda soovime ka enda publikule pakkuda!»

Tarva väravavaht Sander Susi: «Mäng Narvaga saab olema pingeline heitlus. Üritame teha vigadeparanduse esimesest kodumängust ja näitame Rakvere rahvale, et suureskooriline kaotus Paidele oli tööõnnetus. Lähme andma lahingut!»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Mängus Infoneti vastu proovisime mängida võimalikult hästi, kuid meie jämedad vead andsid negatiivse tulemuse. Kõigepealt peame neid vältima järgmistes mängudes.»

Transi ründaja Vadim Mihhailov: «Nii palju oleme kaotanud esimeses voorus. On juba ammu aeg oma lubadusi täita. Treeningutel analüüsisime tehtud vigu ning lähme väljakule selleks, et võita.»

Rakvere Tarva tänavune esimene kodumäng lõppes suure kaotusega Paidele. FOTO: Meelis Meilbaum
Rakvere Tarva tänavune esimene kodumäng lõppes suure kaotusega Paidele. FOTO: Meelis Meilbaum Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Paide Linnameeskond – Nõmme Kalju

Laupäeval, 30. aprillil kell 16.00 Paide linnastaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Paide ja Kalju viimane mäng nädala eest kujunes senise hooaja üheks tulisemaks kohtumiseks, kus emotsioonid keesid mitmel korral üle ja mõlemad meeskonnad lõpetasid kohtumise kümnekesi. Sündmuste keerisest väljus 1:0 võiduga Kalju, ehkki mängis terve teise poolaja vähemuses.

Samasugust virvarri pidi Kalju kogema ka teisipäeval Infoneti vastu, kui jälle jäädi vähemusse ja lisaks ka kaotusseisu, kuid tuldi sellest auga välja. 2:1 võit kindlustas Kaljule esikohal jätkamise, ent kahe hoogsa mängu kokkuvõttes tuleb Sergei Frantsevil laupäeval Paide vastu läbi ajada nii, et koosseisust on puudu koguni neli põhimeest. Paide vastu platsilt ära saadetud Damiano Quintierile määrati lisakaristus ja ta ei saa meeskonda aidata ka sel nädalavahetusel, lisaks jääb mõistagi eemale Infoneti vastu punase kaardi teeninud keskkaitsja Jorge Rodrigues.

Kogunenud kollaste kaartide tõttu ei saa Kaljut aidata ka Erik Listmann ja Reginald, mis tähendab, et võrreldes eelmise omavahelise mänguga peab Frantsev asendaja leidma tervelt neljale algkoosseisu mehele. Eriti keeruliseks teeb tema elu Listmanni eemale jäämine, sest noor äärepoolkaitsja on senise hooaja jooksul olnud Kalju ainus stabiilselt mänguaega saav KTM – teatavasti peab sellesse kategooriasse kuuluvatest mängijatest üks alati platsil viibima. Kuna kaitsjat Henrik Pürgi vaevab vigastus, on Frantsevi valikud piiratud kas Andre Järva või Sören Kaldma mängitamisega.

Paidel on puudujaid üks, kuid tegu on seda tähtsama mehega – eelmise kohtumise lõpuminutitel üle keenud ja teise kollase kaardi teeninud Vjatšeslav Zahovaiko ei saa sedapuhku meeskonda aidata. Küll aga saavad taas meeskonda aidata eelmisest kohtumisest eemale jäänud keskkaitse tugitala Taavi Rähn ning poolkaitsja Martin Ustaal.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Laupäeval uus kohtumine Kaljuga. Viimane mäng näitas, et oleme neile raske vastane. Usun, et kodumängus on õnn meie poolel, suudame oma momendid realiseerida ja kolm punkti juurde saada!»

Paide ründaja Jasper Uwaegbulam: «Paide mäng on läinud voor-voorult paremaks ning olen veendunud, et me kujutame sel hooajal kõigile tippmeeskondadele ohtu. Oleme meeskonnana tugevamad kui varasematel hooaegadel ning olulist rolli on mänginud ka meie fännide toetus. Meil on Kalju vastu võimalik saavutada hea tulemus, kui oleme võimaluste realiseerimisel rünnakul enesekindlamad. Olime Hiiul väärt vähemalt viigipunkti, kuid päeva lõpuks tuleb tabelisse tulemus, mille meeskond väljakul välja mängib. Loodame, et laupäeval tuleb meid tribüünidele toetama väga palju Paide fänne! Mäng ei saa olema kerge, aga teeme omaltpoolt kõik, et fännid saaksid uhkusega pärast mängu koju minna!

Kalju abitreener Jüris Sahkur: «Infonetiga on arved mõneks ajaks klaaritud ja ees väga raske mäng Paidega võõrsil. Eelmine omavaheline mäng näitas, et kergelt nad kolme punkti ei anna. Siiski, vastase ees kaabut kergitades, mainin ära, et tuleme koos fänniarmeega kolme punkti järele.»

Kalju poolkaitsja Andre Järva: «Paide vastu näitasime vähemuses mängides võitlusvaimu ning ka Infoneti vastu saavutasime väärt tulemuse. Laupäeval on aga uus mäng ning peame täie tõsidusega valmistuma, sest Paide on kodus väga ohtlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles