80-aastane spordimees on läbinud üle 200 triatloni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
80- aastane triatleet Aado Liblikmann oma kodutänaval jalgrattal. Rattasõit on triatlonis tema trumpala.
80- aastane triatleet Aado Liblikmann oma kodutänaval jalgrattal. Rattasõit on triatlonis tema trumpala. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pidevalt tiitlivõistlustel käimine, täiskohaga töö, aastas rattaga ligi 3000 kilomeetrit, joostes 500 kilomeetrit ja ujudes 100 kilomeetrit, lisaks vabatahtlikuna tegutsemine Lions Clubis. Arstil pole vaja käia, sest tervis on korras. Ja kõike seda 80-aastaselt! Selline mees on Aado Liblikmann, Eesti (ja tõenäoliselt paljude teiste riikide) vanim triatleet, mees nagu metsapull.

Triatloni juurde sattus Liblikmann juhuslikult, esimese võistluse tegi aastal 1987. Nüüdseks on Liblikmannil «vöö vahel» üle 200 triatloni. Algusaastatel tegi ta 10–12 triatloni aastas. «Viimastel aastatel juba märgatavalt vähem,» tõdeb 51-aastaselt triatloniga tegelema hakanud spordimees. «Vanusega jääb samm lühemaks ja aeglasemaks. Kui kaheksateistkümneselt suutsin kilomeetri läbida kolme minutiga, siis nüüd läheb juba kuus. Aga sisimas tahad ju ikka kiiremini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles