Eesti meistrivõistluste avaetapil osalevad ka Pentus ja Viidas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Touring Cars stardirivistus.
Baltic Touring Cars stardirivistus. Foto: Indrek Allik

Täna ja homme alustatakse Pärnu külje all asuval auto24ringil selle aasta Eesti autoringraja meistrivõistlustega. Oodata on kahte põnevat võistluspäeva, kus starti tulevad rohkem kui 100 võistlejat kaheksast riigist. Eesti meistrivõistluste kõrval on võistlus Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste etapp ja osalejate hulgast leiab mitmeid põnevaid sõitjaid.

Eesti meistrivõistluste klassiks sellel nädalavahetusel on BMW 325 Cup. Selles klassis sõidetakse kolm sõitu, kaks lühemat võistlust ja üks 45 minutiline sõit, kus võib ka sõitjat vahetada. Pikema sõidu osas toimub läbi hooaja ka eraldi arvestus. Avaetapil on sõitjate nimekirjas eelmise aasta meistrivõistluste esikolmik Allan Tigane, Mikk Maaten ja Kren Tunder.

Põnevust lisavad selles klassis sellised tuntud sõitjad nagu Sten Pentus ja Tristan Viidas. Kui Viidasel on kogemus selle klassi autoga olemas, siis Pentus teeb selles klassi oma debüüdi ja jagab nädalavahetusel oma autot teise selle sarja debütandiga, kelleks on tuntud ettevõtja Thomas Padovani. BMW 325 Cup klassis on kokku 15 startijat ja laupäevaste sõitude alguseks on 17.05 ja 18.15. Pühapäevane pikem sõit algab kell 10.30.

Nädalavahetuse lõpetab Baltikumi enduro meistrivõistluste etapi sõit, millel on pikkust neli tundi. Stardinimekirjas on kokku 21 kahe kuni neljaliikmelist võistkonda ja siin on samuti huvitavaid nimesid. Läti rallikrossi säravaim täht, Reinis Nitišs stardib Läti võistkonna Zvaigzne Motorsport ridades, masinaks Diesel klassi kuuluv BMW 330.

Nitišs on rallikrossis Eesti ja Euroopa meister ning 18-aastasena tuli ta noorimaks rallikrossi MM-sarja etapivõitjaks SuperCar klassis. Rallipublikule tuttavad sõitjad Sergei Uger ja Denis Levjatov jagavad sellel korral oma BMW M3 juhiistet ja lähevad rajale Cone Forest Rally Team'i all. 

Läti meistrivõistlustel klassis S1600 lähevad rajale mitmed Läti ja Venemaa noored rallisõitjad nagu näiteks Nikolai Grjazin (Peugeot 208 R2) ja Martins Sesks (Ford Fiesta R2). Eestlastest pakub neile konkurentsi Superkrossi superkarika mitmekordne võitja Kairo Kallas (Honda). Tõeliselt huvitav on taas võistlemas näha kümnekonna aasta tagust Baltikumi ringradade üht kiiremat sõitjat, Girts Kruzmanist, kes täna juhib SRT rallitiimi. Tema sõiduvahendiks on S1600 klassis Peugeot 208 R2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles