Maailma esinumber kallutas ülipõneva poolfinaali napilt enda kasuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Selby.
Mark Selby. Foto: SCANPIX

Snuukri maailma edetabeli esinumber Mark Selby kindlustas koha tänavuse MMi finaalis, alistades eile hilisõhtul lõppenud poolfinaalis 17:15 Marco Fu. Selby finaalivastane on hiinlane Ding Junhui, kes oli teises poolfinaalis üle Alan McManusest.

2014. aasta maailmameistri Selby ja Fu vastasseis kestis üle 12 tunni ning ühtlasi püstitati selle käigus Crucible'is mängitud freimide rekord, kui matši 24. freim kestis 76 minutit ja 11 sekundit. Põnevaks taktikamänguks kujunenud viimastes freimides lipsas eksimusi sisse nii Selby kui ka Fu mängu, ent viimaks suutis viimast sessiooni kolmel korral juhtinud maailma esinumber seisult 15:15 kohtumise napilt enda kasuks pöörata. Ka otsustavaks saanud freim kestis üle tunni.

Selby mängib MM-finaalis kolmandat korda, 2014. aastal alistas ta 18:14 Ronnie O'Sullivani. Elu esimeses MM-finaalis oli ta seitse aastat varem pidanud tunnistama John Higginsi paremust. Ding Junhui jõudis finaali esmakordselt, ühtlasi on ta läbi aegade esimene MM-finaali pääsenud Aasia snuukrimängija.

Viimati jõudis kvalifikatsioonist alustanud mängija nii kaugele 2011. aastal, kui Judd Trump kaotas finaalis John Higginsile. Poolfinaalis demonstreeris Ding aga McManuse vastu klassi, lüües seitse century't ehk vähemalt sajapunktilist breiki, mis märgib Crucible'is peetud matšide rekordit. Dingi ja McManuse poolfinaali jälgis seejuures BBC andmetel 27,1 protsenti Hiina telepublikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles