Eesti uus peatreener tekitas soomlastes elevust

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Karvinen.
Timo Karvinen. Foto: Erakogu

Sellest aastast taas olümpiakavva kuuluv golf saab ala jaoks perifeersetes riikides nagu Eesti aina rohkem tähelepanu. «Olümpia» on justkui võlusõna, mille kaudu on võimalik siinseid golfareid tavapublikule atraktiivsemaks teha ja pikapeale ala taset tõsta. Eesti golfibossid on seadnud raske, aga kõlava eesmärgi: 2020. aastal võiks Tokyos suurte golfistaaride kõval mängida ka mõni eestlane. Unistust peaks aitama teoks teha koondise peatreeneriks saav soomlane Timo Karvinen.

«Eesmärk on raske, aga mitte võimatu. Pealegi tulebki latt kõrgele seada. Olümpiamängudele pääsemine eeldab, et oled juba vähemalt Euroopas tegija. Eesti golfiparemik on väga noor ja sinna panustamegi,» selgitas Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer.

44-aastase Karvineni näol käidi lauale päris tugev kaart, sest oskusi peaks tal jaguma. Põhjanaaber on olnud nii Soome, Šveitsi kui Guatemala koondise peatreener, viimati tegutses ta Espoo golfiklubi juhina. Lisaks on ta aidanud mängijaid ka neljal proffide suurturniiril.

Kaljuveeri sõnul oli Eesti koondise peatreeneri kohale asumiseks eriti suur huvi välismaalt. «Kokku soovis peatreeneriks saada 12 huvilist, kellest kümme olid välismaalased. Järelikult nähakse, et Eestis on võimalik ambitsioone teoks teha,» ütles Kaljuveer ja lisas, et Soomes tekitas Karvineni valimine suurt elevust. Reedel peetakse Soome ajakirjanikele Espoos lausa eraldi pressikonverents!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles