Video: Heat ja Raptors jõudsid eri moel viimastena kaheksa hulka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Valanciunas (palliga) mängis Toronto Raptorsi võidus tähtsat rolli.
Jonas Valanciunas (palliga) mängis Toronto Raptorsi võidus tähtsat rolli. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA selgusid läinud ööl viimased konverentside poolfinalistid, kui Miami Heat ja Toronto Raptors alistasid otsustavas seitsmendas mängus vastavalt Charlotte Hornetsi ja Indiana Pacersi. Võit ja edasipääs tagati aga üsna erineval moel.

Heat asus kodusaalis Hornetsi vastu juba avaveerandaja järel 11 punktiga juhtima ega andnudki edu enam kordagi käest, võites lõpuks 106:73. Miami meeskonna parimaks kerkis 25 punkti, kuue lauapalli ja nelja korvisööduga Goran Dragic. Gerald Green tõi 16 ja Luol Deng 15 punkti, Dwyane Wade lisas 12 punkti ning Hassan Whiteside viskas 10 punkti ja võttis 12 lauapalli. Hornetsi parim oli 12 punktiga Frank Kaminsky, meeskonna liider Kemba Walker tabas otsustavas kohtumises 16 viskest vaid kolm ja piirdus 9 punktiga.

Konverentsi poolfinaalis läheb Heat juba ööl vastu kolmapäeva vastamisi Toronto Raptorsiga, kes alistas märksa tasavägisemas seitsmendas kohtumises 89:84 Indiana Pacersi. Tegu oli Toronto klubi ajaloo esimese korraga, kui suudeti võita seitsme mänguni peetav play-off-seeria. Viimasel veerandajal visati vaid 11 punkti ja Pacers oleks äärepealt tagasi mänginud 16-punktilise kaotusseisu, jõudes viimastel minutitel kolme punkti kaugusele.

52 sekundit enne mängu lõppu oli Indianal seisul 84:87 kasutada rünnak, kuid Paul George kaotas palli. Vaheltlõike teinud ja vea teeninud DeMar DeRozan tabas mõlemad vabavisked, George eksis veel ühel kolmesel ja mänguaeg sai sellega ka otsa. DeRozan oli 30 punktiga ka Raptorsi parim skooritegija, Jonas Valanciunase arvele kanti 10 punkti ja 15 lauapalli. Pacersile tõi George 26 punkti ja võttis 12 lauapalli, George Hill lisas 19 ja Monta Ellis 15 punkti.

Idakonverentsi teises poolfinaalis on vastamisi Cleveland Cavaliers ja Atlanta Hawks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles