Poksistaarid kardavad, et Donald Trump annab nende alale valusa löögi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval toimub Las Vegases selle aasta seni suurim poksimatš, kui keskkaalu tiitlimatšis lähevad vastamisi mehhiklane Canelo Alvarez ning britt Amir Khan. Duelli eel jõuti ka USA presidendivalimisteni ning jõuti tõdemuseni, et Donald Trumpi tõttu ei pruugi tulevikus USAs endam suuri poksimatše toimuda.

Trump on enda kampaania jooksul jõudnud solvata paljusid ning tema teele on jäänud nii mehhiklased kui ka moslemid, kirjutab the Guardian.

«Mulle ei meeldi eriti poliitika teemal sõna võtta, kuid tema (Trumpi) sõnavõtud teevad haiget. Ma loodan, et ta saab meist aru,» sõnas Alvarez. «Kui ma käin jooksmas, siis näen, kuidas minu rahvuskaaslased teevad kõvasti tööd. Mehhiklased ei tule USAsse ainult varastama ja röövima. Tahame näidata, et mehhiklased võivad USAs olla ka edukad.»

Kui Trump on teatanud, et USA ja Mehhiko piirile tuleks immigratsiooni peatamiseks ehitada võimas müür, siis lisaks tuleks tema hinnangul keelata moslemitel USAsse sisenemine. Briti moslemi Khani sõnul võib selline asi mõjuda spordile aga hävitavalt. «Kunagi ei tea, kuid see võib olla minu ka Alvareze viimane matš siin (Las Vegases). Seda loomulikult juhul kui Donald Trump saab USA presidendiks,» sõnas Khan.

Laupäevast poksimatši korraldab USA poksilegendi Oscar De La Hoya firma Golden Boy. USAs sündinud, kuid Mehhiko päritolu De La Hoya sõnul on Trump laupäeval Las Vegases T-Mobile Arenal ka Alvareze ja Khani matši vaatamas, kuid ringi äärde Trumpile siiski kohta ei eraldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles