Postimees Pariisis: üllatajad Kajalina ja Kreek on Prantsusmaa meistrid!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said Eesti spordisõbrad kaasa elada meie neljale võrkpallurile – Kert Toobalile, Martti Juhkamile, Anna Kajalinale ja Ardo Kreegile – kes võitlesid Prantsusmaa meistrivõistluste finaalides. Prantsusmaal selgitatakse riigi meistrid ühe mänguga, mis peeti täna Pariisis Pierre de Coubertini spordihallis. Kreek ja Kajalina krooniti meistriks, Toobal ja Juhkami said ülinapi ja valusa kaotuse ning hõbedad.

Mängupäeva viimases kohtumises jooksis platsile Pariisi Volley temporündaja ja Eesti koondise tugitala Ardo Kreek. Neljandat aastat järjest liiga finaali jõudnud Kreek on seni leppima pidanud hõbedaga, ent täna tuli 3:0 võit ja seega esimene Prantsusmaa meistritiitel! Kreek tõi 10 punkti (+5). Vaata Kreegi Videointervjuud!

Mängijate kommentaarid:

Anna Kajalina:

St Raphaeli suurüllatusena Prantsusmaa meistriks aidanud Eesti naiste koondise diagonaalründaja Anna Kajalina tõi finaalis Cannes´i vastu 16 punkti ja jäi 13ga plussi. St Raphael läks 2:0 juhtima, ent lõpuks läks tarvis viite geimi ja saadi 3:2 võit.

Kajalina ütles, et nägi võitu uneski. «Teadsime, et 3:0 neid ei võida, sest Cannes on 20 korda tulnud Prantsusmaa meistriks ja nad on väga tugev vastane. Aga mina teadsin, et võidame, sest nägin seda täna öösel unes,» ütles Kajalina.

Oma rünnakuga Narvast pärit võrkpallur rahule ei jäänud. «Serviga võib rahul olla,» ütles neli ässa löönud mängija.

Kert Toobal:

Esimesena peetud meeste esiliiga finaalis jooksid Rennes Volley särgis väljakule meie rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal ning nurgaründaja Martti Juhkami. Vastaseks oli Nice ning kahjuks sai Rennes valusa 2:3 kaotuse, otsustavas geimis olid numbrid 18:20. Võitjale tagati ühtlasi koht kõrgliigas ja eestlased toodigi klubisse selge eesmärgiga aidata rennes tagasi kõrgemasse seltskonda. Juhkami tõi 25 punkti (+15), sidemängija Toobali arvele jäi 5 silma (+5).

Kert Toobal oli mõistagi löödud ja tunnistas, et see oli tükkmaad valusam kaotus kui samas saalis karikafinaalis saadud 2:3 kaotus. «Mingi hetk ikka vasardab peas, et korra kobistame võrgust ja korra kätest välja ja on terve hooaeg untsus. Sitasti läks. See kaotus oli valusam kui karikafinaal, see oli boonus, et sinna jõudsime. Tänane võit oli aga selge eesmärk, mis jäi täitmata.»

«Nemad servisid paremini kui nad siiani muidu on servinud ja meie servimehed, kes tavaliselt on punkte toonud, palju ei saanud. Nende vastuvõtt on väga hästi organiseeritud ja sellega nad tekitasid palju segadust. Otsustvaks said aga paar punkti. Mängisime nagu me ikka mängime,» sõnas Toobal. Toobali sõnul oli vastastel ka play-offideks värvatud diagonaalründaja David Feughouo näol üks lisakäik.

«Oma kvaliteeti me enamasti piisavalt usume. Nii vähe jäi puudu, kedagi süüdistada ei olegi. Nii on ja midagi pole teha,» lisas sidemängija. Ta leidis, et kolmas geim võis olla murdehetk. Seal oli Rennes geimi keskel paari silmaga ees ja lõpus jõudis suurest kaotusseisust viigini. «Seal oleks võinud me ise otsustavalt spurtida. Ja siis tulime 20:24 kaotusseisust järgi 24:24, aga saime ikka tappa,» analüüsis Toobal.

«Kõik otsustavad punktid sattusid side-1 asetuse peale, see on kehv asetus, kust saime karikafinaalis samamoodi. Aga seda sättida ei saa. Oleks pidanud enne ära lõpetama mängu.»

Just Toobal oli see, kes kaaslasi rasketel hetkedel püüdis innustada, ent alati ei aidanud seegi. «Mind veidi häiris, et jube lihtsalt läksid meestel näod pikaks. Just sellistes hetkedest, kus ei peaks veel. Enda võimetesse võiks rohkem uskuda,» ütles ta. «Siin võidab see, kes kordagi järgi ei anna. Lootsin, et oleme veidi nahaalsemad.»

Martti Juhkami:

25 punkti toonud Martti Juhkami lisas, et valus kaotus muudab kogu hooaja mõttetuks. «Juba tundus, et tulime sellest jamast jälle välja .. Kui oli jälle see, et juhime ühega ja meie serv, siis mõtled, et no nüüd tuleb ära. Aga ei, ikka jääb kuskilt natuke puudu,» sõnas Juhkami. Juhkami leidis, et nende murekohaks oli ka kehv blokk.

«Valus kaotus muidugi, aga ka selliseid tulemusi tuleb üle elada. Ju tuleb kuskil midagi natukene paremini teha, et need pallid kukuks meie poole,» lisas ta. «Kaotasime ainult mõned mängud sel hooajal. Klubi jaoks on terve hooaeg ebaõnnestunud,» ei saa rahul olla.

Tagasi üles