Sergei Ratnikov: sellel meeskonnal on korralik vaim

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia peatreener Sergei Ratnikov.
Levadia peatreener Sergei Ratnikov. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Premium liigas Sillamäe Kalevi vastu viimased 22 minutit Maksim Podholjuzini eemaldamise tõttu kümnekesi mänginud, ent ikkagi võidu välja võidelnud Levadia peatreener Sergei Ratnikov lausus pärast kohtumist, et tema hoolealused tegutsevad pinge alla sattudes isegi paremini kui muidu.

«Ma ei tea, meil on mingit stressisituatsiooni vaja. Mängime paremini kümnekesi. Kokkuvõttes näitasid poisid iseloomu, see mulle tõesti meeldis. Nad said kümnekesi hakkama ja päästsid selle mängu. See näitab, et meeskonnal on korralik vaim,» lausus Ratnikov, kelle hoolealused jäid 51. minutil Sillamäe ääreründaja Aleksandr Volkovi tabamuse järel kaotusseisu, kuid viigistasid 62. minutil Ilja Antonovi väravast. Kolm punkti tõi Levadiale 87. minutil sel hooajal esmakordselt palli võrku saatnud Rimo Hunt, kelle värava üle oli Ratnikovil eriti suur heameel.

«Oi, no kurat, ma olen nii õnnelik, et Rimo lõi täna ära ja veel nii tähtsa värava! Ei ütleks, et ta esimesel poolajal hästi mängis, kaotas palle ja ei saanud ees hakkama. Aga panin ta teiseks poolajaks vasakule äärele, tõin Jevgeni Kobzari keskele ja see töötas,» lausus Ratnikov.

Peatreenerilt sai kiita ka viigivärava löönud Antonov, kes tegutses eriti Daniil Ratnikovi puudumisel – poolkaitsja jäi kohtumisest eemale kollaste kaartide tõttu – tänases mängus eriti silmapaistvalt rünnakusuunal. «Ta on viimasel ajal kõvasti juurde pannud. Muidu oli ta rohkem lõhkuja, mängis oma tsoonis, aga praegu tuleb ta nii hästi rünnakule, nii ilusad söödud,» kiitis juhendaja Antonovit.

«Sillamäe kogu aeg rikkus meie tempot – pikad pallid, audid, vabalöögid... Mäletan, et kui ma ise mängisin, oli ka nii – sa tahad mängida, aga vastane kuivatab seda mängu. Rimol oli üks võimalus, Pavel Marinil samuti, momendid olid. Kui Marin oleks ära löönud, ma arvan, et me oleks lihtsamini võitnud. Üks-ühele, viies minut... hea võimalus oli! Aga hakkasime mängima agressiivsemalt ja kiiremini alles siis, kui saime punase kaardi,» võttis Ratnikov kohtumise kokku.

Tänavu ainsa meeskonnana kaotuseta jätkav Levadia jääb liigatabelis liidrist Nõmme Kaljust maha ühe punktiga, lähim jälitaja Infonet on nelja punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles