Valus löök: Belgia koondis peab sõitma EMile ilma kaptenita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City ja Belgia koondise kapten Vincent Kompany.
Manchester City ja Belgia koondise kapten Vincent Kompany. Foto: SCANPIX

FIFA edetabelis teisel kohal asuv Belgia jalgpallikoondis sai halva uudise, kui selgus, et meeskonna kapten Vincent Kompany ei saa vigastuse tõttu suvisel EM-finaalturniiril kaasa lüüa.

Terve hooaja jooksul traumadega hädas olnud ja sel hooajal koduklubi Manchester Cityt vaid 14 liigamängus aidata saanud Kompany vahetati kolmapäevases Meistrite liiga poolfinaali kordusmängus Madridi Reali vastu juba 10. minutil välja, sest keskkaitsja tegi liiga kubemelihasele, kirjutab BBC. Kompany jaoks oli käesoleval hooajal tegemist juba viienda vigastusega ning City 57 mängust on ta kaasa teinud vaid 22 kohtumises.

«Tegu on väga kurva uudisega, kuid ma ei anna alla. Usun, et mu sõbrad ja meeskonnakaaslased hoiavad Belgia lippu suvel Prantsusmaal kõrgel ning võin nende üle uhkust tunda. Minust saab nüüd ametlikult nende suurim toetaja. Võiksin ennast haletseda, kuid jään pigem rahulikuks ja positiivseks. Võiksin peljata oma karjääri jätkumise pärast, võiksin alla anda. Kuid ma pole selline mees. Otsustan ise, mis mu tulevikust saab,» teatas Kompany oma avalduses.

Belgia kuulub EM-finaalturniiril samasse alagruppi Itaalia, Rootsi ja Iirimaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles