Video: Blazers kostitas Warriorsi 120 punktiga, Lillard kerkis Sabonise kõrvale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damian Lillard (vasakul) vedas Portlandi võidule.
Damian Lillard (vasakul) vedas Portlandi võidule. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA alistas Portland Trail Blazers läänekonverentsi poolfinaali kolmandas kohtumises Golden State Warriorsi 120:108 ja vähendas seeria kaotusseisu 1:2 peale. Idakonverentsi poolfinaalis asus Toronto Raptors aga Miami Heati vastu võõrsil saadud 95:91 võiduga seeriat 2:1 juhtima.

Blazersi ja Warriorsi mängus sai kaalukeeleks teine veerandaeg, mille kodumeeskond võitis 36:18. Avaringis Houstoni vastu põlve väänanud Stephen Curry vaatas Warriorsi tegutsemist jätkuvalt kõrvalt ning pidi nägema, kuidas meeskonnakaaslased jäid viimasel veerandajal koguni 20-punktilisse kaotusseisu. Võitjatele tõi Damian Lillard 40 punkti, mis märgib tema karjääri parimat tulemust play-off'is. Lisaks jagas kaheksa kaugviset tabanud Lillard kümme korvisöötu.

Seejuures sai Lillardist esimene Blazersi mängija pärast legendaarset leedulast Arvydas Sabonist, kes on suutnud visata neljas järjestikuses play-off-mängus vähemalt 25 punkti. Al-Farouq Aminu toetas teda 23 punkti ja 10 lauapalliga, C. J. McCollumi arvele jäi 22 punkti. Warriorsile tõi Draymond Green 37 punkti, võttis 9 lauapalli ja andis 8 korvisöötu. Klay Thompson lisas 35 punkti.

Raptorsi kangelaseks kerkis Heati vastu Kyle Lowry, kes oli seeria esimestes mängudes visketabavusega suures hädas. Nüüd tabas Lowry mängu lõpuminutitel aga järjest viis viset ja kogus lõpuks 33 punkti, juhtides Raptorsi võõrsil 95:91 võiduni. Mõlemad meeskonnad kaotasid mängu käigus ka olulise lüli, sest kolmandal veerandajal pidi pingile lonkama hüppeliigest vigastanud Raptorsi leedulasest keskmängija Jonas Valanciunas. Miamile teeb aga märksa rohkem muret Hassan Whiteside'i põlvetrauma, mis võib nende keskmängija seeria lõpuni pingile jätta.

DeMar DeRozan toetas Lowryt 19 punktiga ning Valanciunas jõudis 22 mänguminutiga visata 16 punkti ja võtta 12 lauapalli. Üleplatsimees oli Miami täht Dwyane Wade 38 punktiga, Goran Dragic lisas 12 ja Joe Johnson 10 punkti. Wade kerkis ühtlasi play-off'ides enim punkte visanud mängijate arvestuses 14. kohale ja möödus selles pingereas Dirk Nowitzkist.

Läänekonverentsi teises poolfinaalis juhib San Antonio Spurs Oklahoma City Thunderi vastu 2:1, idakonverentsis on Cleveland Cavaliers Atlanta Hawksi vastu mängudega 3:0 ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles