Võimas lõpp! Eesti neljapaat võitis Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali!

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat EMi poodiumil.
Eesti paarisaeruline neljapaat EMi poodiumil. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo võitis Brandenburgis peetaval EMil kuldmedali.

Eesti neljapaat alustas võistlus heas tempos, kui esimeses vaheajapunktis hoiti Venemaa järel teist kohta ning sellel positsioonil oldi ka teises (1000 m) ja kolmandas (1500 m) vaheajapuntkis. Sõidu lõpp oli eestlastel aga äärmiselt võimas ja esikohal olnud Venemaast mööduti probleemideta.

Venelased kustusid sõidu lõpus aga kõvasti ja endast lubati mööda ka Leedu. Seega hõbemedal Leedule ja pronks Venemaale.

Finaali eel oli selgeks favoriidiks Venemaa, kes tuli starti ka tiitlikaitsjana. Erinevalt ülejäänud finalistidest on venelased juba praegu tippvormis, kuna Rio olümpiamängudele neil veel pääset ei ole ja seda asutakse jahtima paari nädala pärast Luzernis. Ülejäänud viis finalisti on kindlalt stardis ka Rios.

Neljanda kohaga pidi täna leppima maailmameister Saksamaa, kellele maksis sõidus kätte kerge komistamine.

«Ma ei suuda uskuda, et võitsime kuldmedali. Me ei olnud sõidu eel favoriidid,» tunnistas Taimsoo pärast võistlust, et soosikuks oli tiitlikaitsja Venemaa.

«Ilm soosis meid täna, olime nagu kodus. Arvan, et see oli põhjus, miks võitsime,» tõdes Taimsoo.

Finaalsõidu tulemused: 1. Eesti 6.29,82, 2. Leedu 6.31,98, 3. Venemaa 6.32,27, 4. Saksamaa +6.37,97, 5. Suurbritannia 6.39,27, 6. Ukraina 6.41,36.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles