Noorte triumf räsitud tiitlikaitsja vastu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver võitis Pärnut ja krooniti Eesti meistriks.
Tallinna Selver võitis Pärnut ja krooniti Eesti meistriks. Foto: Mihkel Maripuu

Viimane punkt – 29:27. Selveri mängijad tormavad väljakule puntratantsu tegema. Võrkpalli Eesti meistriliiga finaali otsustav seitsmes mäng on lõppenud Tallinna Selveri võiduga, ja seda karukoopas, tiitlikaitsja Pärnu koduväljakul. Hetkeks laseb emotsioonid vabaks ka meeskonna 32-aastane peatreener Rainer Vassiljev, kuid juba mõni minut hiljem analüüsib ta pealtnäha kiretult võidu tagamaid. 

Mõistagi pole peatreenerina karjääri teise Eesti meistri tiitli teeninud Vassiljevi jaoks tegemist tühise hetkega. Sisemist erutust reedab vaevumärgatavalt tajutav häälevärin ning mehe enda tõdemus, et ta tahaks näha treenerit, kelle jaoks poleks üks võit emotsionaalne. Kuid enda joovastusest olulisemaks, peab ta oma mängijate edu.

«Ma ei loe, palju mul neid tiitleid või võite on. Tunnen tohutult heameel nende noorte meeste üle… võit või kaotus on üks asi, kuid nad on aastaga õppinud mängima süsteemset võrkpalli. Pole nii, et teeme asju lihtsalt hästi,» rääkis Vassiljev. «Võtame kasvõi viimased servid – kuhu ja miks Reimo Rannar need lõi. Ta lõi palli täpselt sinna, kuhu kästi.»

Vassiljev lisas, et tema jaoks on oluline see, et mängijad tema nõudmistes aru saavad. Üks asi olevat servida, aga mängija peab teadma ka seda, mis edasi saab.

Selveri mängijate vanused jäävad kahekümnenda eluaasta kanti. Platsil põhiraskust kandvatest palluritest on vanim 28-aastane temporündaja Rannar. Kuid näiteks värske Eesti meister Karl Allik on alles 19, Oliver Orav 20. Isegi meeskonna leegionärist põhipommitajal Lincoln Willimasil on vanust vaid 22. Kõigi nende meeste jaoks on Eesti meistritiitel oluline tähis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles