Käsipallurid välismaal: Pinnonen viskas finaalseeria avamängus kümme väravat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen viskel
Mikk Pinnonen viskel Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Eesti käsipallikoondislane Mikk Pinnonen tegi Islandi meistrivõistluste finaalseeria avakohtumises hiilgemängu ja aitas kümne tabamusega koduklubil Aftureldingul Haukarist võõrsil 34:31 jagu saada. Kolme võiduni peetav finaalseeria jätkub kolmapäeval Aftureldingu kodusaalis.

Soome meistrivõistlustel võitis Sten Toomla tööandja HC West hõbemedali. Finaalseerias Riihimäki Cocksi vastu West võitu kirja ei saanud. Teise finaalmängu kaotas West kodus 24:35 ja viimaseks jäänud kolmanda võõrsil 26:34. Toomla viskas mõlemas kohtumises kuus väravat ja oli Westi resultatiivseim.

Valdar Noodla tööandja Helsingi Dicken võitis pronksmedali, kui sai pronksiseeria kordusmängus 29:19 jagu Vantaa Atlasest. Noodla kohtumises Dickeni koosseisu ei kuulunud.

Saksamaa meistritiitli eest võitlev THW Kiel sai koduplatsil kindla 30:21 võidu HSG Wetzlari üle. Dener Jaanimaa viskas Kieli kasuks neli väravat. Mait Patraili tööandja TSV Hannover-Burgdorf sai võõrsil valusa 30:31 kaotuse VfL Gummersbachilt. Patraili arvele jäi kaks tabamust.

Bundesliga liider Rhein-Neckar Löwen kaotas nelja väravaga Berliini Füchsele ja see tähendab, et Kiel kaotab vähempeetud mängu juures liidrile kahe punktiga. Punkte on klubidel vastavalt 48 ja 46. Hannover-Burgdorf on 31 punktiga 9. kohal.

Janar Mägi koduklubi EHV Aue jäi Saksamaa tugevuselt teises liigas 25:26 alla Esseni TUSEMile. Mägi oli viie väravaga Aue paremuselt teine väravakütt. Jürgen Rooba tööandja HSG Nordhorn-Lingen teenis kodus magusa 30:29 võidu HSC 2000 Coburgi üle. Rooba arvele jäi kaks väravat.

Neli vooru enne hooaja lõppu on Aue tabelis 40 punktiga 6. ja Nordhorn-Lingen 39 punktiga 7. kohal.

Andris Celminši koduklubi Riko Ribnica teenis Sloveenia meistrivõistluste finaalgrupis järjekordse võidu, kui oli kodus RD Koper 2013-st üle 30:26. Finaalgrupis neljast mängus kaks võitu teeninud Riko Ribnica on tabelis 36 punktiga neljas ja võib hea hoo jätkudes ohustada 3. kohal olevat Maribori Branikut, kellel on 39 punkti.

Hispaania meistrivõistlustel kaotas Armi Pärdi leivaisa Villa de Aranda 28:35 Granollersile. Pärdi arvele jäi kaks väravat. Villa de Aranda on neli vooru enne hooaja lõppu 27 punktiga 5. kohal. Juhib kõik mängud võitnud Barcelona Lassa, kes Meistrite liiga veerandfinaalis Jaanimaa ja Kieli vastu konkurentsist pudenes.

Rumeenia meistrivõistlustel pudenes Martin Johannsoni tööandja Bukaresti Steaua veerandfinaalis konkurentsist ja alustas 5.-8. koha turniiri 30:29 võiduga Municipal Calarasi üle.

Tuleval hooajal Steauas jätkav Johannson sõnas, et veerandfinaalis konkurentsist langemine oli pettumus, kuid karikafinaali jõudmine lubas hooajaga kokkuvõttes siiski rahule jääda.

«Meeskonna jaoks, kes hakkab uuesti pead tõstma peale paari aasta tagust esiliigast tõusmist ja eelmisel aastal napilt liigasse pidama jäämist, on tulemus juba hetkel hea. Meeskonda investeeritakse ja eelarve tõuseb aasta aastalt ning järgmisel aastal nõutakse ilmselt juba medalit,» rääkis Johannson. «Minu enda ülesandeks oli proovida koordineerida kaitset ja rünnakul jäi roll veidi väiksemaks, sest meeskond on komplekteeritud kogenud mängijatest, kus kõigil on oma roll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles