Jalgpalli otsepilt: avapoolajal vähemusse jäänud Flora viigistas Kaljuga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste tänases keskses kohtumises mängisid FC Flora ja Nõmme Kalju esimese koduväljakul 0:0 viiki.

Kohtumise kõige ärevamad hetked leidsid aset avapoolajal, kui florakas Mihkel Ainsalu sõitis jalatald ees sisse Kalju keskkaitsjale Jorge Rodriguesele ning teenis selle eest punase kaardi. Flora oli kohtumises küll üritavamaks pooleks, kuid väravaid jäid siiski löömata.

Päeva teistes kohtumistes tundsid võidurõõmu FC Levadia ja FC Infonet. Levadia alistas koduväljakul 1:0 Narva Transi ning Infonet oli võõrsil 4:1 parem Paide Linnameeskonnast.

Turniiritabel: 1. FC Levadia 31 punkti/13 mängu, 2. Nõmme Kalju 30/13, 3. FC Infonet 27/13, 4. FC Flora 21/13, 5. Tartu Tammeka 15/11, 6. Narva Trans 13/12, 7. Paide Linnameeskond 12/12, 8. Sillamäe Kalev 11/11, 9. Pärnu Linnameeskond 3/11, 10. Rakvere Tarvas 1/11.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Nõmme Kalju

Teisipäeval, 10. märtsil kell 20.00 Lilleküla staadionil

Flora ja Kalju lähevad hooaja teisele omavahelisele duellile vastu olukorras, kus külalised ehk Kalju on tabelis esikohal, tiitlikaitsja Flora jääb neist aga neljandana üheksa punkti kaugusele. Nii on ütlematagi selge, et florakate teisipäevaõhtune eesmärk on nii kaude kui ka otseselt Kalju vallutamine ning seeläbi tabelis kõrgemale kerkimine – kaotus lükkas valitseva meistri juba katastroofi piirile.

Hooaja esimeses omavahelises mängus sai Kalju kaks kuud tagasi koduplatsil Florast 2:0 jagu, kui esmalt üllatas külalisi 13. minutil keskkaitsja Maximiliano Ugge ja võiduka punkti pani kohtumisele teise poolaja keskel Tarmo Neemelo. Kogenud ründaja on tänavu kerkinud Kalju jaoks üheks võtmemängijaks, sekkudes sageli vahetusest ja muutes mängu käiku.

Kahe kange omavahelises vastasseisus on kaalukausid seni veel kaldu Flora poole, kuid mullu suutis Kalju võita kaks esimest kohtumist 2:0. Lisaks võimutseti Lillekülas ka Evald Tipneri karikasarja emotsionaalses poolfinaalis, mille peaosas oli Joel «mina otsustan mänge» Lindpere – mõlema klubi särki kandnud ning praegu oma viimaseks koondisemänguks valmistudes just Floraga koos treeniv mees, kellega tehtud pikemat intervjuud saab lugeda teisipäevaõhtuse mängu kavast.

Augustis võttis aga Flora tänu Markus Jürgensoni täpsele penaltile revanši ja kordas võitu 2:0 tulemusega kaks nädalat hiljem, kui Albert Prosa ja Joseph Saliste tabamused sillutasid Florale teed tiitli suunas. Omavahelised mängud kulgesid seega täpselt samas rütmis nagu kogu hooaeg – algul oli peal Kalju, ent suve-sügisega pani Flora oma paremuse maksma. Siiski on viimasest 11 liigamängust Floral hetkeseisuga Kalju vastu kirjas vaid kolm võitu.

Eelmises voorus oli Kalju kodus 2:0 üle Tartu Tammekast, Flora aga sama skooriga Paide Linnameeskonnast, ehkki oli avapoolajal selgelt hädas ja sai lõpuks kõvasti abi külaliste omaväravast. Mõlemad meeskonnad on seni toetunud tugevale kaitsele, sest enda võrku on lubatud tosina mänguga pall lüüa vaid kuuel korral. Samas on tegu ka liiga kahe kõige resultatiivsema meeskonnaga, ehkki Kalju 25 väravat jaotuvad märksa ühtlasemalt, samas kui Flora 23 tabamusest enam kui pooled on tulnud kahest kodumängust tabeli viimaste Pärnu ja Rakverega.

Hea uudisena mõlemale peatreenerile pole ei Flora ega Kalju ridades ainsatki meest, kes peaks olulise kohtumise kaartide tõttu vahele jätma. Mullu tõid Lillekülas peetud omavahelised liigamängud tribüünidele 1598 ja 1847 inimest ning Hiiule 635 ja 485 pealtvaatajat ehk keskmiselt käis nende meeskondade duelle jälgimas 1141 pealtvaatajat.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Käime üle detailid, mis on nii tähtsas kohtumises olulised ning milleks peavad mängijad valmis olema, nii et tegeleme ennekõike oma mänguga. Teame, et Kalju on tugev meeskond, saab olema palju tugevaid duelle ja emotsionaalne mäng, peame valmis olema. Staadioniatmosfäär mõjutab palju – igas duellis annab pealtvaatajate ergutus meestele grammi võrra jõudu juurde. Loodame näha palju publikut ja kaasaelamist!»

Flora kapten Gert Kams: «Mänguõhtul saab olema ilus ilm, sestap loodame, et rahvast tuleb seda emotsionaalset ja tugevat lahingut vaatama veelgi rohkem kui oli kohal meie viimases kodumängus. Tulge kõik staadionile, saate näha väga tugevat võitlust ja head jalgpalli!»

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Meie lähme igatahes mõnusat õhtupoolikut veetma (Nõmme slängis tähendab see võitmist) ja loodame näha tribüünidel palju rahvast. Ootan vägevat vastasseisu nii murul kui ka tribüünidel!»

Kalju äärepoolkaitsja Damiano Quintieri: «Derbid Kalju ja Flora vahel on alati tulised. Oleme valmis andma endast parima, et kolm punkti Nõmmele viia. Tabeliseisu me hetkel ei jälgi, kuna hooaeg on alles noor. Võidab see, kes rohkem tahab.»

Flora ja Nõmme Kalju mullune kohtumine – paaristantsu vabakava Andre Frolovi ja Karl Mööli esituses. FOTO:
Flora ja Nõmme Kalju mullune kohtumine – paaristantsu vabakava Andre Frolovi ja Karl Mööli esituses. FOTO: Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles