Lääne-Eesti ralli pakub huvitavaid katseid ja põnevaid vastasseise

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlejad enne Lyoness Lääne-Eesti rallit.
Võistlejad enne Lyoness Lääne-Eesti rallit. Foto: EAL

Neljapäeva pärastlõunal toimunud Lääne-Eesti ralli pressikonverentsil tutvustasid korraldajad kohaletulnud ajakirjanikele juunis ees ootavat võistlust ning lisaks korraldajatele said sõna ka Eesti tippsõitjad Rainer Aus, Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe, kes jagasid oma mõtteid meistrivõistluste kolmanda etapi ning edasise hooaja plaanide osas.

Juunis taaselustatakse Haapsalus sportrallide traditsioon, kui üle 14 aasta sõidetakse Läänemaal kunagise legendaarse Valge Daami ralliradadel taas autoralli Eesti meistrivõistluste etapp.

Viimati sõideti Haapsalu ümbruses sportrallit aastal 2002 ning toona võtsid viimaseks jäänud legendaarse Valge Daami ralli võidu Margus Murakas ja Toomas Kitsing.

«Meie eesmärk on taaselustada Lääne-Eestis ralli traditsioon, mis seal varasemalt olnud pikki aastaid. Hea meel, et oleme enda kõrvale saanud väärika partneri Lyonessi, kellega üheskoos soovime pakkuda nii sõitjatele, kui ka pealtvaatajatele meeldejääva rallielamuse,» sõnas võistluse direktor Kalle Kruusma.

«Tänavused katsed sõidetakse enamjaolt n-ö Valge Daami radadel ning kõik katsed peaks olema praegustele sõitjatele uued, mis peaks omakorda tähendama seda, et võrdsetes tingimustes ei tohiks olla seekord kellelgi eelist. Oleme mõtetega ka vaikselt juba järgmises aastas ning alustanud uute ja veel põnevamate katsete otsinguid,» võttis Kruusma rallieelsed mõtted kokku.

Lyoness Lääne-Eesti ralli kindlasti ühte põnevamat duelli on oodata N-rühma meeste Rainer Ausi ja Egon Kauri vahel.

«Kuna meistrivõistluste paus on olnud päris pikk, siis saan sellel nädalavahetusel proovida enda jaoks uut kogemust, kui istun Saku Suurhalli juures toimuval Eesti Drifti meistrivõistluste avaetapil korraldaja poolt antud võistlusmasinasse,» tutvustas Aus eesootavat põnevat väljakutset.

«Mis puutub Lääne-Eesti rallisse, siis olen kunagisest Valge Daami rallist kuulnud just vanema generatsiooni sõitjate poolt väga ägedaid lugusid, kuid ise pole nendel teedel kunagi sõitnud. Kindlasti on ees ootamas üks põnev ja võrdsetes tingimustes sõidetav võistlusnädalavahetus. Alustasime Lätis hooaega oma klassi võiduga ning kindlasti soovime ka Haapsalus heidelda võidu nimel, sest hooaja eesmärgiks on meil Eesti meistritiitel,» võttis EAL autoralli meistrivõistlusi juhtiv piloot eelseisva võistluse mõtted kokku.

Kui Rainer Aus sõidab Lyoness Lääne-Eesti rallil koos oma tavapärase kaardilugeja Simo Koskineniga, siis hetkel meistrivõistlustel absoluutarvestuses ja klassis N4 kolmandat kohta hoidva Egon Kauri kõrvale on Haapsalus istumas Silver Simm.

«Lääne-Eesti rallil istub minu kõrval Mitsubishi Lancer Evo IX masinas Silver Simm, kes varasemalt kaarti lugenud E10 klassi sõitjale Tauri Jaansonile ja möödunud hooajal kahel rallil E11 klassis minu isale,» tutvustas Kaur oma uut kaardilugejat.

«Sarnaselt Rainerile puudub ka minul Lääne-Eesti teedelt sportralli kogemus ning olen siinkandis  osalenud vaid paaril rahvarallil, kuid sedagi kaardilugeja kohal. Hooaja eesmärk on Kaur Motorspordiga võita tänavu kolm meistritiitlit ehk siis lisaks N4 klassile, kus ma ise osalen ka Priit Koiki abiga, E12 klassi tiitel ning ka meeskondlik esikohakarikas,» tutvustas Egon Kaur enda ja meeskonna hooaja eesmärke.

Lisaks kahele kiirele N-rühma mehele oli n-ö «kohalikke» esindamas möödunud hooaja EMV3 klassi ja  DMACK Trophy Eesti Juunioride meister Miko-Ove Niinemäe, kelle juured pärinevad Haapsalust. Tema isa Mihkel Niinemäe lõpetas viimaseks jäänud Valge Daami ralli kolmandal kohal.

«Hoolimata sellest, et ma olen siit kandist pärit, ei ole ma nendel teedel ise väga palju sõitnud. Aastal 2009. sõitsin Haapsalus noorte rallit, kuid sellest on nii palju aega möödas, et ma ei mäleta sellest midagi,» sõnas tänavu ka ERC sarjas Juunioride klassis osalev Niinemäe.

«Alustasime hooaega Lätis kolmanda kohaga ning loomulikult soovime kodusel võistlusel paremat tulemust näidata, sest kindlasti on rajaääres vaatamas palju sõpru ning toetamas on ju ka koduseinad,» võttis noormees eesootava koduralli ootused kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles