Sinise õnne linn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uskumatu on saanud teoks: Leicester City peatreener Claudio Ranieri tõstis koos mängijatega pea kohale võidukarika.
Uskumatu on saanud teoks: Leicester City peatreener Claudio Ranieri tõstis koos mängijatega pea kohale võidukarika. Foto: Reuters/ScanPix

Mul vedas. Nägin imet. Ma olen 46 aastat vana ja nii mõndagi näinud, aga see oli midagi erilist. Terve linn oli täis siiralt õnnelikke inimesi.

Linna nimi on Leicester.

Seda, kuidas Leicester City Inglismaa meistriks tuli, nägid miljonid telerist. Aga kohapeal näha, kuidas kogu linn tähistab Premier League’i karika kättesaamist – see on midagi hoopis muud.

Läinud laupäeval kandis Leicesteri vanalinna tänavatel iga teine kas sinist särki või sinist salli või hoidis käes ruudulist Leicester City lippu. Mehed, naised, terved perekonnad, lapsed vankrites naljakate sinivalgete tolamütsikestega, paksukesed prouad sinistes särkides kirjaga «Meie võitsime». Õnnelikud näod, naeratused. Kõik pubid pidutsejaid täis. Oma klubi plakatid ja lipud igas teises vaateaknas. Mängijate ja peatreeneri Claudio Ranieri portreed teeäärsetel tänavapostidel vanalinnast staadionini välja. Mõnikümmend tuhat inimest staadioni ees – lisaks neile, kes vaatasid viimast kodumängu tribüünidelt. Kohalikud seismoloogid teatasid, et see rõõmsalt möllav inimhulk tekitas väikse, 0,4-pallise maavärina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles