Dopinguküttide elu on Venemaal tehtud hirmraskeks (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Antidopingu Agentuur.
Venemaa Antidopingu Agentuur. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal peatati Venemaa Antidopingu Agentuuri töö senisel kujul ja Venemaa sportlastele hakkasid dopinguproove tegema britid. Siiski on Suurbritanniast pärit dopinguküttide elu tehtud Venemaal äärmsielt keeruliseks ja väidetavalt võib asjade selline kulg viia Venemaa sportlaste täieliku eemaldamiseni Rio olümpiamängudelt.

Alates novembri lõpust kuni mai alguseni on Suurbritannia Antidopingu Agentuuri töötajad teinud Venemaal 247 dopingutesti, millest 49 on osutunud positiivseteks. Neist 47 proovi sisaldasid meldooniumi. Samas on 99 proovi jäänud tegemata, kuna dopinguküttidele on jäänud teadmatuks soovitud sportlase asukoht ja seega pole saanud lihtsalt dopinguproovi läbi viia, kirjutab The Guardian.

Lisaks on tehtud brittidest dopinguküttidele mitmeid piiranguid. Nii nõutakse venelaste poolt, et nad peavad andma 30 päeva ette teada, kui nad soovivad testida mõnd sportlast, kes asub igapäevaselt mõnes militaarses piirkonnas.

Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA asepeadirektor Rob Köhler avaldas aga, et dopingukütte on proovide võtmise ajal ähvardatud FSB töötajate poolt ning muuhulgas on lubatud neilt viisad ära võtta.

Vaatamata kõigele on britid lubanud Venemaal enda tööga jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles