Kati Tolmoff pääseb ülisuure tõenäosusega ikkagi olümpiale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Kristjan Teedema

Täna avalikustas Maailma Sulgpalliföderatsioon uue Rio olümpiale kvalifitseerujate nimekirja, kus naiste üksikmängus on ka Kati Tolmoff. 

Mail alguses avaldatud nimekirjas oli üksikmängijatest avaldatud vaid 34 nime, kes on kindlalt olümpiale pääsenud. Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel on õigus jagada vabapääsmeid mängijatele riikidest, kes maailma edetabelis eesotsas ei ole. Naiste üksikmängus ROK sellest õigusest loobus ja nii jagatakse ülejäänud olümpiakohad maailma edetabeli alusel.

Lõplikult kinnitatakse olümpial osalevate sulgpallurite nimekiri 18. juuliks. Naiste üksikmängus osalevate sportlaste arv sõltub osalevate sulgpallurite üldarvust, kokku pääseb OM-le 82 naist. Üksikmängus praegu välja jagatud kohtade arv võib jääda enne juulit väiksemaks juhul, kui paarismängus mõni kahes mänguliigis kvalifitseerunud sportlane loobub. Samas, kuna peale Kati Tolmoffi on OM-le kvalifitseerujate nimekirjas kaks sportlast, kes asuvad Tolmoffist maailma edetabelis tagapool, siis väga suure tõenäosusega see oht Eesti esireketit ähvardada ei tohiks.

Kati Tolmoffile oleks Rio teiseks olümpiaks. Koos Raul Mustaga esimeste Eesti sulgpalluritena olümpiamängudele jõudnud Tolmoff võistles 2008. a ka Pekingis. Seejärel loobus tippspordist, kuid peale kahe lapse sündi naases kaks aastat tagasi ja jõudis toona poole aastaga tagasi maailma esisaja hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles