Konkurendi tulemuse tühistamine tõstis Kevin Korjuse sarja liidriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Renault Sport / Facebook

Itaalias Imola ringrajal peetud Renault Sport Trophy sarja teises etapi tänases teises sõidus sai Kevin Korjus neljanda koha ja kerkis esialgu sarja kokkuvõttes oma klassis teiseks. Pisut hiljem selgus, et temast eespool lõpetanud konkurendi auto ei vastanud reeglitele ning Korjus tõusis sõidu lõpuprotokollis kolmandaks ja üldarvestuses liidriks.

PRO-sõitjate arvestuses kuuendalt kohalt rajale läinud Korjus langes stardiga kaheksandaks, parandas seejärel esmalt kohta tänu konkurentide avariile ning möödus sõidu lõpus efektselt korraga veel kahest kaasvõistlejast ja ületas finišijoone neljandana. Võitis Bruno Bonifacio, kellele järgnesid David Fumanelli ja Lewis Williamson, Korjus kaotas võitjale 13,323 sekundiga.

Mitu tundi hiljem selgus aga, et Williamsoni tulemus tühistati, kuna tema auto paagis oli kütust vähem kui analüüside tarvis nõutav kolm liitrit. Nii tõusis Korjus finišiprotokollis kolmandaks ja PRO-punktitabeli liidriks. Kahe etapi järel on ta tabelijuht nii kestussõitude (koos tiimikaaslase Fredrik Blomstedtiga) kui ka PRO-arvestuses. Korjusel on PRO-klassis koos 50 punkti, teisel kohal oleval Williamsonil 43 ja kolmandal kohal oleval Nicky Pastorellil 32 punkti. Kestussõitude arvestuses on Korjus ja Blomstedt kogunud lähimatest konkurentidest kolm punkti rohkem.

Renault Sport Trophy sarja järgmine etapp peetakse 16. ja 17. juulil Austrias Red Bull Ringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles