Jalgpalli otsepilt: Tammeka röövis Floralt taas punkte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga 13. vooru kohtumises leppisid FC Flora ja Tartu Tammeka 0:0 viiki.

Täpselt sama tulemusega lõppes ka kahe klubi aprillikuus toimunud kohtumine. Flora jaoks oli tegemist juba seitsmenda viigiga tänauvsel hooajal. Punkte on neil tabelis 25, mis annab neile neljanda koha. Tammeka on 19 punktiga viies.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Tartu Tammeka

Esmaspäeval, 16. mail kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora mängis aprilli alguses Tammekaga kodus 0:0 viiki ning leppis neli päeva hiljem väravateta viiki ka Sillamäe Kaleviga. Sillamäele tasuti punktikaotuse eest kätte reedel, kui naasti sadamalinnast 4:2 võiduga. Juba esimese poolajaga tänu vastaste kaitseliini kingitustele 3:0 eduseisu haaranud Flora lubas teise poolaja algusega vastased mängu tagasi, kuid seisult 3:2 vormistas lõpptulemuse kübaratriki teinud Albert Prosa.

Kolm päeva hiljem on võimalik koht kätte näidata ka Tammekale, ehkki korra on seda tegelikult juba tehtud, kui Evald Tipneri karikasarja poolfinaalis võeti 2:0 võit ja jõuti sel laupäeval toimuvasse finaali. Punkte selle eest siiski ei jagatud ja just punkte Flora hädasti vajab, kuna liigatabelis ollakse liiderpaarist Kaljust ja Levadiast maas seitsme ning kolmandal kohal olevast Infonetist kuue punktiga.

Tammeka, kellel käimas raske mängudeseeria tabelitippudega, sai nädalavahetusel mõõtu võtta natuke jõukohasemalt vastaselt Pärnu Linnameeskonnalt. Tabeli eelviimase vastu kasutati oma võimalus punktilisa hankida ka maksimaalselt ära, kui tänu Kristjan Tiiriku penaltile ja Tristan Koskori nimele kantud õnnelikule väravale võeti 2:1 võit. Tabelis on tartlased Flora kannul viiendal kohal ja ehkki pealinlastest jäädakse maha kuue punktiga, on Tammeka pidanud ka kaks mängu vähem.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Floraga pole kunagi midagi lihtsat, peame läbi hammustama nende taktikalised kavalused, kui tahame võita. Tuleb kindlasti põnev ja kõva andmine.»

Tammeka poolkaitsja Martin Miller: «Tulemas on raske mäng väga tugeva vastasega. Flora hetkel neljandal kohal meist kuue punkti võrra eespool. Et esinelikust kinni hoida, peame Flora vastu minema 100% motiveeritult ning need kolm väga väärtusliku punkti endale võitma. Tuleb vägev lahing!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles