Video: Al Pacinolt malli võtnud treeneri ergutuskõne tõi mängijatele pisara silma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pascal Dupraz (paremal) vedas Toulouse'i meeskonna paari kuuga mülkast välja.
Pascal Dupraz (paremal) vedas Toulouse'i meeskonna paari kuuga mülkast välja. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigameeskonna Toulouse'i peatreener Pascal Dupraz pidas enne pühapäevast otsustavat liigakohtumist oma hoolealustele võimsa ergutuskõne, mille ootamatu lõppakord tõi nii mõnelegi mängumehele liigutusest pisara silma.

Dupraz, kelle etteaste meenutas pisut Al Pacino kuulsat stseeni linateosest «Any Given Sunday», innustas mehi enne kohtumist Angers'i meeskonnaga. «Te väärite püsimajäämist. Kuid peate seda tegema siin ja praegu. Mitte homme. Mitte eile. Vaid praegu,» oli Dupraz’ emotsionaalse kõne põhiline sõnum – ehkki selle mõttest aru saamiseks ei pea videot vaadates õigupoolest isegi prantsuse keelt oskama.

Kõne lõpuks näitas Dupraz mängijatele videoklippe, kus neile soovivad edu nende lapsed, naised ja teised pereliikmed. Just see pani paljud mängijad silmist pisaraid pühkima.

Peatreeneri etteastest oli kasu, sest Toulouse alistas viimases voorus Angers'i võõrsil 3:2 ja kindlustas kõrgseltskonda püsimajäämise. Sellega saadeti korda väike ime, sest kui Dupraz tänavu märtsi alguses meeskonda juhendama asus, oli Toulouse liigatabelis tagantpoolt teine, pääsemist lubavast kohast tervelt kümne punkti kaugusel. Viimasest 10 kohtumisest ehk 30 saadaolevast punktist võeti aga 18. Angers alistati seejuures 1:2 kaotusseisust, mille pöörasid 78. ja 80. minuti tabamustega 3:2 võiduks Martin Braithwaite ja Yann Bodiger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles