Eesti jalgpalliklubidele anti õigus kunstlikku KTMi muuta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Listmann.
Erik Listmann. Foto: Kristjan Teedema

Seoses kahe jalgpalliklubi, Paide Linnameeskonna ja Nõmme Kalju FC avaldustega, arutas Eesti Jalgpalli Liidu juhatus KTM-reegli võimalikke täiendusi ja otsustas lubada kõikidel klubidel soovi korral teha muudatus kunstlike KTM-ide nimekirjas, asendades ühe kahest klubi kunstlikust KTM-ist teise samale reeglile vastava mängijaga.

Teatavasti on KTM ehk klubis treenitud mängija selline mängija, kes olenemata rahvusest ja kodakondsusest on vanuses 12 kuni 21 mänginud klubi eest või olnud klubisse registreeritud vähemalt 4 hooaega, samuti on KTM-staatus mängijal, kes on mistahes vanuses olnud klubisse registreeritud ja klubi võistkonda üles antud vähemalt seitse hooaega, kirjutab jalgpall.ee.

Kunstlik KTM on aga mängija, kes on tehtud KTM-iks kevadel 2015 erandkorras, näiteks Nõmme Kalju puhul Erik Listmann. Õigus muudatus teha on üks kord ja see võimalus jääb jõusse ajapiiranguta, kuid muudatusel peab olema aktsepteeritav põhjus, mille peab heaks kiitma jalgpalliliidu juhatus. Olukord arutati läbi ka Premium liiga klubidega, kellest vaid üks oli nimetatud arengu vastu.

Kokkuvõtvalt on tegemist KTM-reegli ühe osa edasiarendamisega, millega ei muutu reegli sisu - endiselt on rõhk mängijate arendamisel klubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles