Finaalivääriline mäng: Kalev alistas viimasel minutil Rocki (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC/Kalev Cramo alistas Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria teises kohtumises TÜ/Rocki 71:69 ning asus seeriat 2:0 juhtima.

34 sekundit enne kohtumise lõppu oli Tanel Sokul võimalus Rock juhtima viia, kuid ta tabas kahest vabaviskest ühe ning see tähendas viigilist seisu 69:69.

Järgmisel Kalevi rünnakul võttis Morris Curry otsustamise enda peale, kuid viskas kolmese mööda. Ründelaua sai aga Rain Veideman, kellele tehti viga. Veideman tabas mõlemad vabavisked ning seis oli 71:69 Kalevile.

Rockil oli rünnakuks 12 sekundit, millega suudeti Reinar Hallik vabaks mängida, kuid tema visatud kolmene läks mööda. Rock sai veel ühe võimaluse, kui 1,2 sekundit enne lõppu said nad küljeaudist palli mängu panna, kuid ka sealt ei suudetud korralikku viskepositsiooni välja mängida ning mäng lõppes 71:69 Kalevi võiduga.

Võitjate resultatiivseimad olid 16 punkti visanud Rolands Freimanis ning 14 silma kirja saanud Gregor Arbert. Rocki poolelt viskas enim punkte Tanel Sokk, kes kogus 17 silma. 

Enne mängu:

Korvpalli Eesti meistrivõistluste finaalseerias peetakse täna Kalev/Cramo ja Tartu Rocki vaheline teine mäng. Avakohtumise võitis Kalev kindlalt 97:81. Postimees hoiab lugejaid kell 19.00 Saku suurhallis algava mängu käiguga jooksvalt kursis.

Väga lahtiseks kujunenud avamäng tõi mõnelegi meelde mulluse finaalseeria, kus Rock kaotas samuti esimese kohtumise, ent võitis neli järgmist kohtumist ja viis meistritiitli viieaastase vaheaja järel uuesti Tallinnast Tartusse. Esmaspäevases avamängus olid tartlased siiski selgelt kalevlaste pidurdamisega hädas, kohati torkas teravalt silma, et Kalev on Ühisliigas mängides harjunud tegutsema hoopis kõrgema tempoga. Samuti ei ole põlvevalu tõttu parimas mänguvormis Tartu üks tugitala Janar Talts.

Kalevlaste resultatiivseim oli avakohtumises 17 punktiga Morris Curry, Rockile tõi 16 punkti Evaldas Žabas. «Kaitse taktika on lihtne – kaitses tuleb panna kõvemini!» kommanteeris Tartu võimalusi Postimehele Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. «Kokkuvõttes on Rocki jaoks oluline see, kuidas Dorbekud ja Kurbased ennast käima saavad – kui ei saa, ei tee nad Kalevi vastu midagi ära.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles