Vene tenniseboss usub, et dopingupatuse Šarapova karjäär on läbi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images

Venemaa tenniseliidu juht Šamil Tarpištšev ütles täna Vene meediale, et märtsi alguses meldooniumiga vahele jäänud tenniseässa Maria Šarapova karjäär võib läbi olla.

«On väga kahtlane, kas ta enam kunagi võistelda saab. Maria on väga halvas olukorras,» ütles Tarpištštev R-Spordi vahendusel. Reutersi andmetel käis Šarapova eile Londonis rahvusvahelisele tenniseliidule selgitusi jagamas.

Halvimal juhul võib Šarapovat oodata nelja-aastane võistluskeeld, ent seni on reaalsemaks peetud kuuekuulist või üheaastast karistust. Telgitagustega kursis oleva Vene tenniseliidu bossi sõnavõtt aga mängija saatuse osas kuigi palju optmismi ei tekita.

Šarapova tunnistas märtsis tähelepanematust ja ütles, et tarvitas Lätis toodetavat ja meldooniumit sisaldavat südameravimit Mildronatsi arsti soovitusel ka pärast 2016. aasta 1. jaanuarit, mil see aine keelustati.

Paljud meldooniumit tarvitanud sportlased on juba võistluskeelust vabastatud, sest rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) ei suutnud kindlaks teha, kaua meldoonium sportlaste kehas püsib. Nii said paljud positiivse dopinguproovi andnud atleedid väita, et lõpetasid meldooniumi võtmise juba 2015. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles