Liina Luik teeb Maijooksul Eesti spordiülekannete ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Luik.
Liina Luik. Foto: Elmo Riig

Rio olümpiamängudele pileti lunastanud Liina Luik võistleb sel laupäeval Maijooksul, kus tema keha külge paigaldatud kaamera kaudu jõuab esmakordselt Eestis otseülekanne Facebooki.

7-kilomeetrise distantsiga Maijooksu saab jälgida otsepildis ja -helis läbi Luige silmade Trio to Rio Facebooki lehel aadressil www.facebook.com/TrioToRio. Mullu 2. koha saanud Luik läheb ka tänavu püüdma kõrget kohta, mis lubab otselähetusse tublisti põnevust.

Luige sõnul pakuvad võistlused alati mitmekülgseid emotsioone, mida ta nüüd ka spordisõpradega jagada saab.

«Maijooksu distants on piisavalt lühike, et pinge säiliks viimaste meetriteni, ent samas sedavõrd pikk, et pakkuda põnevaid äraminekuid, kinnipüüdmisi ja taktikamänge,» ütles Luik. «Ettepanekuga jooks läbi kaamerasilma huvilisteni viia olin nõus silmapilkselt. Kindlasti saab see olema väga äge sündmus!»

Otseülekande teeb võimaluks Facebooki uus rakendus, mida Babahh Media ja kommunikatsioonibüroo Dalton Eestis esimest korda läbi konkreetse sündmuse ära kasutavad.

Babahh Media tootmisjuht Marek Kaptjuh tõstis esile sündmuse ainukordsust, seda nii Eestis kui maailma mastaabis.

«Facebooki ülekandeid on kasutatud varemgi, kuid seni statsionaarse või vähemalt ühel väiksel alal liikuva kaamera abil. Näiteks mõnelt sündmuselt. Et teostada kvaliteetne otseülekanne jooksja kehale paigaldatud kaamera kaudu, on tarvis nii head taipu kui tehnikat. Mul on väga hea meel, et Babahhis jagub mõlemat,» sõnas Kaptjuh.

Kommunikatsioonibüroo Dalton juhi Ivo Kallasmaa sõnul muutuvad tänases meediaruumis üha olulisemaks mitmekülgsed erilahendused, sest sündmustest ja uudistest huvitatud inimesed on pidevas liikumises ja kasutavad korraga erinevaid kanaleid.

Liina Luik koos õdede Lily ja Leilaga võistlevad sel suvel Rio olümpiamängudel maratoni distantsil. Kolmikutena ühel alal olümpiapileti taganutena on nad pälvinud ohtralt tähelepanu nii kodu- kui välismaises meedias, mis on kasvatanud ka Trio to Rio tiimi fännide hulka üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles