Võrkpalli kevadine õitseng: rahvusnaiskond võitis EM-valikturniiri alagrupi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Kullerkann.
Liis Kullerkann. Foto: Liis Treimann

VÕRKPALL. Eesti naiste rahvuskoondis sai kodusel Euroopa meistrivõistluste valikturniiril kirja täisedu kolm võitu ning pääses alagrupist edasi järgmisse ringi. Otsustavas kohtumises Rootsiga jäädi 0:2 kaotusseisu (esimene geim 16:25, teine 17:25) ja asi tundus üsna lootusetu, ent siis tuli mängu pööre ja Audentese spordihoonesse kogunenud täissaal sai korraliku elamuse.

Kolmandast geimist alates õnnestus mäng eriti hästi nii 18-aastasel Kertu Laagil kui temporündajatel Liis Kullerkannul ja Eliisa Peidil, kes asendas Eliise Hollast. Kolmas geim võideti 25:16 ning neljas 25:17. Läbi mängu vedas naiskonda Polina Bratuhhina-Pitou.

Kaks geimivõitu tähendas ühtlasi, et Eesti sai edasi. Viies geim oli ülimalt tasavägine, lõpuks said eestlannad selles 18:16 võidu. Rootsi langes seejuures välja, sest jäi punktide võrdluses alla Montenegrole, kes pääses kahe grupi peale parima teise koha saajana edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles