Venemaa ujumistäht pääses dopingukaristusest, kuid mitte lõplikult

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova.
Julia Jefimova. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) tühistas Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) soovitusel venelannast olümpiapronksile Julia Jefimovale dopingutarvitamise eest määratud esialgse võistluskeelu.

24-aastane Jefimova, kes võitis 2012. aastal Londoni olümpiamängudel 200 meetri rinnuliujumises pronksmedali, sai algselt karistada meldooniumi tarvitamise eest, vahendab BBC. «WADA viib meldooniumi osas läbi uued teaduslikud uuringud ning on seetõttu soovitanud FINAle, et võistluskeeld tuleks tühistada,» teatas alaliit ametlikus avalduses.

Samas märgiti, et juhtum pole lõpetatud ning sõltuvalt WADA uuringute tulemustest võib Jefimovat oodata ikkagi karistus. Kuna venelanna andis 2013. aastal juba võistlusvälise proovi, kust leiti anaboolse steroidi dehüdroepiandrosterooni jälgi, ning sai selle eest 16 kuu pikkuse võistluskeelu. Seetõttu ootab teda nüüd süüdimõistmise korral ees tõenäoliselt juba eluaegne võistluskeeld.

WADA lisas meldooniumi käesoleva aasta alguses keelatud ainete nimekirja, kuid tunnistas paar kuud hiljem, et pole päris kindel selles, kui kaua aine võib sportlase organismis püsida. Seetõttu on paljude patustajateks tembeldatud sportlaste võistluskeelud viimase kuu jooksul tühistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles