Jalgpalli otsepilt: Infonet tuli kaotusseisust välja ja tõusis liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liiga 14. vooru avakohtumises tuli FC Infonet kaotusseisust välja ning võitis kohtumise Tartu Tammeka vastu 2:1.

Tammeka läks kohtumist Rasmus Tautsi 17. minuti väravast juhtima ning võitis poolaja 1:0. Teisel poolajal suutis Infonet aga tänu Jevgeni Harini 62. ning Vladimir Voskoboinikovi 69. minuti väravast kohtumise võita 2:1 võita. 

Infonet tõusis võiduga tabeli liidriks ning edestab ühe mängu vähem pidanud Nõmme Kaljut ja Levadiat kahe punktiga. Tammeka on 19. punktiga tabeli viies.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – FC Infonet

Jalgpalli Premium liiga 14. voorule annavad avalöögi Tartu Tammeka ja FC Infonet. Postimees toob täna õhtul kell 19.00 Tartus Tamme staadionil algava mängu otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

Tammeka näppas eelmises voorus taas Flora käest viigipunkti ja püsib liigatabelis kindlalt viiendal kohal. Infonet on olnud seni tartlaste jaoks löömatu meeskond, sest 13 omavahelisest liigamängust on kaheksa lõppenud pealinlaste võiduga ja viis viigiga. Tänavu kohtuti esmakordselt hooaja alguses ning Infonet sai kodus väga kindla 4:0 võidu.

Infoneti õuele saabus suur rõõm laupäeval ja seda ilma, et meeskond oleks pidanud ise platsile jooksmagi. Sillamäe kaotus karikafinaalis tähendas, et pool aastat kestnud ootuse järel pääseb Euroopa liigasse mängima just mulluse liigahooaja neljas meeskond ehk Infonet, kelle jaoks on ühtlasi tegu klubi ajaloo esimese korraga, kui eurosarjas vastastelt mõõtu võetakse.

Koduliigas viimased neli mängu ühtejutti võitnud Infonet alistas viimati kodus 2:1 Narva Transi, ehkki pidi pärast Ofosu Appiahi punast kaarti tegutsema viimasel paarikümnel minutil kümnekesi. Liigatabelis ollakse aga kohe liidrite Kalju ja Levadia kannul ning kui viimased peaksid teisipäeva õhtul omavahel viigi tegema, on Infonetil võimalus isegi tabelijuhiks kerkida. Sarnaselt Appiahile ei saa Tammeka poolel omavahelises mängus kaartide tõttu kaasa lüüa kaitsja Kevin Anderson.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Hooaja esimeses kohtumises kaotasime suurelt Infonetile, kodus enam sellist asja juhtuda ei tohi. Oleme hästi valmis ja teeme endast kõik, et siit mängust punkte saada.»

Tammeka äärekaitsja Andre Paju: «Laupäeval sai Infonet Floralt kingituseks pääsme Euroopa liigasse, mistõttu tulevad nad Tartusse positiivsel toonil. Tammeka ülesanne on nende tuju natukene rikkuda ehk Infonetilt punkte röövida. Selleks tuleb kogu tiimil endast kõik väljakule jätta ja Tamme staadionile kogunenud publikule ilusat jalgpalli näidata.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Meid ootab väga tõsine ja ambitsioonikas vastane, kes mängib väga distsiplineeritult kaitses ning teravalt rünnakul. Meie ülesandeks on tuua Tartust kolm punkti ning minna hea tujuga pausile.»

Infoneti väravavaht Matvei Igonen: «Tammeka alustas hooaega väga hästi ning sealjuures kogus ka küllaltki suure arvu punkte. Arusaadav, et väljakule tulevad nad võidumõtetega. Tartus ootab meid ees mäng naturaalsel murul. Nende väljakul on mängud alati olnud väga pingelised. Meil on päris hea hoog sees, seega loodan, et saame oma võiduseeriat jätkata. Meie jaoks on võiduga jätkamine väga tähtis!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles