Jaanimaa ja Kiel lähevad Meistrite liiga finaalturniirile kaotuselainelt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa.
Dener Jaanimaa. Foto: Elmo Riig

Eesti käsipallikoondislase Dener Jaanimaa koduklubi THW Kiel teenis Saksamaa Bundesligas kolmanda järjestikuse kaotuse, kui jäi 30. voorus võõrsil MT Melsungenile alla 29:30 (17:14). Jaanimaa viskas ühe värava.

Hooaja esimesest 27 mängust vaid kolm kaotust teeninud Kiel on nüüd juba kolm vooru järjest olnud punktita. Liigatabelis hoitakse 46 punktiga kolmandat kohta ja kõrgemale pole Kielil enam võimalik tõusta. Nende lähim jälitaja ongi Melsungen 43 punktiga.

«Kõigil on väsimus peal ja teisel poolaja vajume ära. Paraku on mõned mängijad taas ka vigastada saanud ning treeneril pole võimalik palju vahetusi teha,» rääkis Jaanimaa.

Sel nädalavahetusel on üle mitme aasta Saksamaa meistritiitlita jääval Kielil võimalik end rehabiliteerida Meistrite liigas, kui Kölnis toimuva finaalturniiri poolfinaalis kohtutakse ungarlaste Veszpremiga. «Proovime endast parima anda, kuigi saab raske olema. Vastane on väga tugev, aga kui meil õnnestub hea mäng teha, siis on meil kindlasti võiduvõimalusi.»

Mait Patraili tööandja TSV Hannover-Burgdorf alistas hooaja eelviimases mängus TBV Lemgo kodus 28:23. Patrail viskas ühe värava. Hannover on tabelis 36 punktiga 7. kohal.

Saksamaa tugevuselt teises liigas sai Janar Mägi tööandja EHV Aue võõrsil HC Empor Rostockist jagu 24:18. Mägi viskas ühe värava. Jürgen Rooba viskas samuti ühe värava, kui HSG Nordhorn-Lingen viigistas kodus TuS Ferndorfiga 25:25.

Liigatabel on kaks vooru enne hooaja lõppu väga tihe. Aue on 42 punktiga seitsmes ja Nordhorn-Lingen 41 punktiga üheksas.

Hispaania kõrgliigas kaotas joonemängija Armi Pärdi tööandja Villa de Aranda kodus liiga suveräänsele valitsejale Barcelona Lassale 31:35. Pärt skoori ei teinud. Villa de Aranda hoiab 27 punktiga veel viiendat kohta, kuid sama palju punkte on ka Frigorificos Morrazol.

Vasakukäelise Andris Celminši tööandja Riko Ribnica kaotas Sloveenia meistrivõistluste finaalturniiril liidrile Gorenje Velenjele kodus 23:29. Celminš skoori ei teinud. Kaks vooru enne hooaja lõppu jahib Ribnica endiselt pronksmedalit. Hetkel hoitakse neljandat kohta, kuid Maribori Branik on vaid kahe punkti kaugusel.

Rumeenia meistrivõistluste 5. koha seerias kaotas Martin Johannsoni tööandja Bukaresti Steaua Odorheile võõrsil 30:31. Johannsoni arvele kanti neli väravat. Bukarestis mängitakse kolmapäeval korduskohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles