Hankook on Baltic 1000km võistluse nimesponsor

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hankook

16-18 juunil Pärnus toimuv Baltic 1000km võidusõidu nimesponsoriks on Hankook mis toetab ka Dubais toimuvat 24 tunni sõitu, Formula 3 võistlusi ja ka Saksamaa DTM sarja. 

„Alustada koostööd nii tugeva partneriga on kasulik mitmes mõttes: prestiižne nimi, suured teadmised ja  kogemus.  Olen kindel, et saame kõiki neid tugevusi parimal moel üheskoos kasutada,” ütles võistluse peakorrajdala Darius Grinbergas.

“See on esmakordne, et nii suure kaliibriga rehvitootja saab Baltikumi ringrajavõistluse nimisponsoriks ning meile on see suur au“, sõnas Grinbergas. Kõik juunis Pärnu võistlusel osalevad võistlusmasinad kasutavad Hankooki toodangut.

Motorspordi kogemused

„Oleme uhked, et saame olla Hankook Baltic 1000 km võistluse nimisponsorid. Olla esimesed rehvitootjad Baltikumis, kes toetavad nii suurt ringrajavõistlust on suur saavutus. Kuna meie jaoks on Baltikumi ning Põhja-Euroopa turg väga oluline, siis tunneme, et saame pakkuda paljudele motorspordifännidele ja meie toodete kasutajatele suurepärase elamuse“, sõnas Manfred Sandbichler, kes on Hankook Euroopa Motorsport direktor.

Hankook on tuntud kui kvaliteetseid tänavasõidurehve tootev ettevõte. Et oma tuntust kasvatada on alates 2004ndast aastast toetatud mitmeid kestvussõidu ja turismiautode meeskondi. Samuti ollakse paljude võistluste sponsor.

Hankookist sai Saksa turismiautode sarja DTM peamine rehvitarnija aastal 2011ndal aastal. Aasta hiljem sõlmiti leping FIA Formula 3 sarjaga, mis on heaks hüppelauaks vormel 1 sarjale. Just läbi Formula 3 sarja on omal ajal kuninglikku F1 sarja jõudnud sellised nimed nagu Ayrton Senna, Michael Schumacher, Sebastian Vettel ja paljud teised.

Aastal 2013. sai Hankookist FIA Juunioride autoralli meistrivõistluste partner ning aasta hiljem liituti nimeka kestvussõidu sarjaga, mille võistlused sõidetakse Dubai, Barcelona, Silverstone ja paljudel muudel tuntud ringradadel.

„Sari on üks suurimaid kestvussõidu sarju maailmas, kus osalevad paljud erinevad masinatootjad ning nende masinad nagu  Audi R8 LMS, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 GT3, Mercedes SLS AMG GT3, Porsche 997 RSR, Renault Sport RS-1 GT3 jpt.” sõnas Sandbichler.

Tänavuse aasta alguses alustas Hankook koostööd Saksa ADAC TCR võistlussarjaga ning turismiautode sarjadega Itaalias ja Portugalis.

„Kuna Hankook Baltic 1000 km võistlust näidatakse otseülekandes Leedus, Lätis ja Eestis ning läbi Motors TV miljonitele inimestele üle maailma, siis on see nii võistluse korraldajate, kui ka Hankooki jaoks suurepäraseks võimaluseks jõuda suure publikuni,“ võttis Hankook Euroopa Motorsport direktor eelseisva võistluse eelsed mõtted kokku.

Veel tasavägisem võistlus

Ühe rehvitootja toodangu kasutamine võistlusel muudab tingimused meeskondadele võrdsemaks tehes võistlusest tasavägisema.

„Hoolimata sellest, et Hankook Baltic 1000 km võistlusel osalevad erinevad masinad, on neil kõigil kasutada sama rehvitootja rehvid ning see võtab meeskondadelt ühe mure vähemaks millega tegeleda ning annab rohkem aega keskenduda võistlustaktika ja soorituse elluviimiseks,“ sõnas Audrius Gelzinis, kes on Hankooki rehve importija ettevõtte Juta direktor, kes on ka Juta Racing Motorsport pikaaegne juht.

Hankook Baltic 1000 km võistlus sõidetakse 16.-18.juunini Pärnus auto24ringil. Võitlusele on oodata kuni 40 meeskonda, kes toovad rajale sellised võistlusmasinad nagu Mercedes SLS AMG GT3, Maserati GT4 ja BMW M3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles