Newcastle jätkab ka esiliigas Meistrite liiga võitjast peatreeneriga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Benitez.
Rafael Benitez. Foto: SCANPIX

Newcastle Unitedi jalgpalliklubi andis ametlikult teada, et sõlmis uue kolme aasta pikkuse lepingu Rafael Beniteziga. Hispaanlane saabus Newcastle'i peatreeneritoolile märtsis, kuid ei suutnud klubi esiliigasse langemisest päästa.

Benitezi lepingus oli punkt, mis lubanuks tal seejärel klubist lahkuda, kuid hispaanlane valis jätkamise. Tema käe all kaotas Newcastle hooaja kümnest viimasest liigamängust vaid kolm, kuid pudenes sellegipoolest astme võrra madalamale.

56-aastane Benitez asus kuulsust koguma Valencia juhendajana, kui tuli klubiga kahel korral Hispaania meistriks. Aastatel 2004-10 oli ta Liverpooli peatreener, võites klubiga 2005. aastal Meistrite liiga. Pärast Liverpoolist lahkumist on Benitez suurema eduta olnud peatreener Milano Interis, Chelseas, Napolis ja Madridi Realis, kust ta tänavu jaanuaris vallandati.

Newcastle'i fännid palusid hooaja viimaste mängude ajal, et Benitez klubis jätkaks. FOTO: Scanpix
Newcastle'i fännid palusid hooaja viimaste mängude ajal, et Benitez klubis jätkaks. FOTO: Scanpix Foto: Lee Smith/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles