Raha juba otsas? Vormel-1 sarja uustulnuka sõitjakoht sattus löögi alla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manori sõitja Rio Haryanto (õhus) töökoht vormel-1 sarjas pole sugugi kindel.
Manori sõitja Rio Haryanto (õhus) töökoht vormel-1 sarjas pole sugugi kindel. Foto: SCANPIX

Tänavu esimest korda vormel-1 sarjas võistleva Rio Haryanto töökoht Manori võistkonnas on ohtu sattunud, sest Indoneesia valitsus pole tiimile üle kandnud kokkulepitud rahasummat.

Haryanto mänedžer Piers Hunnisett tunnistas väljaandele Autosport, et tema hoolealuse koht Manoris oli esialgselt kindlustatud pooleks hooajaks ehk kuni Ungari etapini, mis peetakse 24. juulil ja on hooaja 11. osavõistlus. «Aasta alguses lubas Indoneesia spordiminister anda meile kindla summa. Selle tasumine on aga viibinud või siis polnud summa nii suur nagu alguses sai kokku lepitud,» tunnistas Hunnisett Autospordile.

«Valitsus mõistab vormel-1 sarjaga seotud tulusid ja tahab väga, et Rio terve aasta jooksul võistleks – samuti tulevikus, sest riik võidab sellest väga palju,» lisas Hunnisett. Haryanto ise vastas Autospordi küsimusele, kas ta jätkab Manoris hooaja lõpuni, ausalt: «Tõesõna, ma ei tea. Olen kuulnud jutte, et mul on leping vaid poole hooaja peale. Minu asi on praegu sõitmisele keskenduda, eks siis näis, mis edasi saab,» sõnas Haryanto.

Hunnisetti sõnul on Haryanto kodumaal väga kuulus, ehkki sõidab sarja selgelt kõige kehvemas tiimis. «Indoneesias on kogu valitsus, ministrid ja ajakirjanikud vormel-1 sarja armunud. Mõistagi on ka riiklik naftakompanii Pertamina väga kõvasti Riosse investeerinud. Tulin alles Indoneesiast ja kõik teevad raha leidmise nimel seal kõvasti tööd. Ilmselt lootis valitsus hooaja eel, et esile astub mõni erasektori sponsor, kes aitab eelarve täis saada. Mõistagi on ka probleeme – kui näiteks Suurbritannia peaminister David Cameron teataks, et nüüd kulutame vormel-1 sarjale igal juhul 70 miljonit naela ning haridus ja tervishoid meid ei huvita, hakataks samamoodi lärmi lööma. Tegu on tundliku teemaga, aga olen kindel, et nad saavad raha kokku,» kinnitas Hunnisett.

Seni peetud viiest etapist kaks on Haryanto katkestanud ning saanud ülejäänud kolmel 17., 21. ja uuesti 17. koha. Seejuures on ta olnud finišisse jõudnud sõitjatest kahel korral viimane ja korra eelviimane, olles ka hooaja punktitabelis seni sarjas osalenud 23 mehest viimane ja kaotades võitjale alati ringiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles