Leedu võib saada endale esimese NHLi tšempioni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dainius Zubrus (vasakul).
Dainius Zubrus (vasakul). Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas NHL jõudis läinud ööl finaali San Jose Sharks. Sharksi ridades mängib sel hooajal ka 37-aastane leedulane Dainius Zubrus, kellest võib saada sellega esimene leedulasest Stanley Cupi võitja.

Zubrus on NHLis mänginud juba alates hooajast 1996/97 ning selle aja jooksul on ta lisaks Sharksile mänginud Philadelphia Flyersi, Montreal Canadiensi, Washington Capitalsi, Buffalo Sabresi ning New Jersey Devilsi ridades. Zubrus on varasemalt korra NHLi finaalis mänginud, kui ta jõudis nii kaugele 1997. aastal Flyersiga, kuid toona jäi tiitel võitmata.

Individuaalses mõttes karjääri kõige edukamal hooajal on paremal äärel tegutsev Zubrus saanud põhihooajal kirja 23 väravat ja 34 resultatiivset söötu. Tänavu jäi põhihooajal tema arvele 3 väravat ja 4 söötu.

Sharks kohtub tänavu finaalis Tampa Bay Lightningu või Pittsburgh Penguinsiga. Tampa Bay ja Pittsburgi vaheline seeria on viigis 3:3. Mängitakse nelja võiduni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles