Tragöödia: NBA mängumees lasti maha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryce Dejean-Jones (vasakul)
Bryce Dejean-Jones (vasakul) Foto: Reuters / Scanpix

NBAs New Orleans Pelicansis mänginud Bryce Dejean-Jones lasti maha, kuna tungis võõrasse korterisse sisse.

23-aastase mängumehe agendi Scott Nicholse sõnul eksis mees korteriga. Nimelt oli Dejean-Jones Dallases külas oma tüdruksõbral, kelle juures tähistati mehe tütre esimest sünnipäeva. Koos kaaslasega käidi väljas söömas ning Dejean-Jonesi tüdruksõber saabus koju esimesena. Allikate väitel oli paari vahel tüli ning mees otsustas pikema jalutuskäigu kasuks ning jäi välja kauemaks.

Tüdruksõbra juurde naastes ajas ta aga korteriuksed segamini. Arvates, et ta on ukse taha lukustatud, hakkas mees ust jalaga sisse peksma. Järgmisel hetkel suundus Dejean-Jones korteri magamistoa poole, kuid sealne elanik oli vahepeal üles ärganud ning relva haaranud, millega tulistas läbi magamistoa ukse lasu Dejean-Jonesi pihta. Mees suudeti küll haiglasse toimetada, kuid ta suri seal vigastustesse.

ESPNi andmetel pole korterielanikule süüdistusi esitatud. Texase seaduste kohaselt võib inimene oma kodus enesekaitseks kasutada ka surmavat jõudu. Samas ei tohi enesekaitse ajal surmavat jõudu kasutav isik olla provokaator või tegeleda juhtumi hetkel kriminaalse tegevusega.

196 cm pikkune Dejean-Jones sõlmis veebruaris Pelicansiga kolmeaastase lepingu. Enne seda oli ta klubiga seotud olnud läbi kümnepäevaliste lepingute. Tänavusel hooajal alustas ta klubi eest algkooseisus 11 mängus 14st. Mees sai hooaja jooksul ka vigastada ning pidi randmevigastuse tõttu operatsioonile minema, mispärast jäi tema ülejäänud hooaeg vahele. 

Los Angeleses sündinud mängumees viskas NBAs 14 mänguga keskmiselt 5,6 punkti, võttis 3,4 lauapalli ning andis 1,1 resultatiivset söötu. Mänguaega jagus talle keskmiselt 19,9 minutit.

NBA juht Adam Silver avaldas Dejean-Jonesi lähedastele kaastunnet. «Ta inspireeris oma töökusega lugematul hulgal inimesi. Ta oli järjekindel ning jõudis seetõttu ka NBAsse. Avaldame Bryce'i perekonnale ja Pelicansi organisatsioonile kaastunnet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles