Uskumatu lagunemine: maailma teine reket kaotas Pariisis edetabeli 102. mängijale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnieszka Radwanska mäng lagunes vihmapauside tagajärjel täielikult.
Agnieszka Radwanska mäng lagunes vihmapauside tagajärjel täielikult. Foto: SCANPIX

Pariisis toimuvatel Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel on vihm lubanud täna mängijatel väljakule tulla vaid ajuti, ent sellegipoolest on heitlik päev juba kaasa toonud ühe suurüllatuse, kui maailma teine reket Agnieszka Radwanska kaotas kindlast eduseisust bulgaarlannale Tsvetana Pironkovale.

Radwanska juhtis maailma edetabelis parimal juhul 31. kohal olnud, ent praeguseks 102. kohale langenud Pironkova vastu 4. ringi kohtumist 6:2, 3:0, kui mäng pühapäeval pooleli jäi. Täna võitis Pironkova aga alustuseks kõik kuus ennelõunal mängitud geimi ja ühtlasi ka teise seti 6:3. Kui mänguga järjekordse vihmapausi järel jätkati, võitis bulgaarlanna ka kolmanda seti 6:3 ja pääses veerandfinaali. Radwanska suutis seega täna mängitud 15 geimist võita vaid kolm.

Reketid pidi pakkima ka kuuenda asetusega Simona Halep, kes jäi Samantha Stosurile alla 6:7 (0), 3:6. Eesti aja järgi kella 19 ajal olid mängud saju tõttu taas peatatud, ent neljanda ringi kohtumised Venus Williamsi ja Time Bacsinzsky ning Kiki Bertensi ja Madison Keysi vahel on endiselt pidamata. Samuti ootavad oma järge Serena Williams ja Elina Svitolina ning Carla Suarez Navarro ja Julia Putintseva.

Meeste turniiril suutis esireket Novak Djokovic pärast Roberto Bautista Agutile 3:6 kaotatud avasetti võita järgmise 6:3 ja juhtida kolmandas 4:1, enne kui vihm taas mängu peatas. Teistes neljanda ringi mängudes kaotas Marcel Granollers avaseti Dominic Thiemile 2:6, võitis aga teise 7:6 (2). Nii Ernests Gulbise ja David Goffini kui ka David Ferreri ja Tomaš Berdychi mängudes jõuti enne vihma mängida vaid kolm geimi.

Kuna neljanda ringi mängudega pole ikka veel ühele poole jõutud, tühistasid korraldajad õhtusse planeeritud meeste veerandfinaalid, kus pidanuks kohtuma Andy Murray ja Richard Gasquet ning Albert Ramos-Vinolas ja Stanislas Wawrinka.

Tsvetana Pironkova alistas endast edetabelis sada kohta eespool oleva Agnieszka Radwanska ja jõudis Pariisis veerandfinaali. FOTO: Scanpix
Tsvetana Pironkova alistas endast edetabelis sada kohta eespool oleva Agnieszka Radwanska ja jõudis Pariisis veerandfinaali. FOTO: Scanpix Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles