Nõmmsalu: üllatav, et Selver Prantsusmaal kindlalt kaotas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri diagonaalründaja Argo Meresaar tähistab täna 31. sünnipäeva.
Tallinna Selveri diagonaalründaja Argo Meresaar tähistab täna 31. sünnipäeva. Foto: Liis Treimann

Tallinna Selveri ja ­Beauvais’ Oise’i meeskonda kuulunud Jaanus Nõmmsalule valmistas Eesti meistri kindel allajäämine Prantsusmaal üllatuse.



Selver kaotas nädala eest võõrsil peetud Challenge Cupi kaheksandikfinaali avakohtumise 1:3 (–16, 22, –22, –20) ning vajab täna edasipääsuks mängu ja sellele järgneva kuldse geimi võitu.

«Oise’i võit polnud ootamatu, kuid Selveri nii kindel allajäämine kaotatud geimides oli üllatav,» lausus eelmisel hooajal Oise’i eest mänginud ja pärast seda Pärnu VKga lepingu sõlminud Nõmmsalu.

Enamiku põhimeestega mullu koos rassinud Nõmmsalu sõnul ületab Oise’i pallurite individuaalne meisterlikkus Selveri mängijate oma. Vastaste vaieldamatuks rünnakuliidriks on Slovakkia diagonaalründaja Pavel Bartik (204 cm).

Oise mängib võõrsil paremini?

Omapärane võrkpallur on vaid 183 cm pikkune, kuid äärmiselt kiire ja plahvatuslik nurgaründaja Florian Kilama, kelle trumpideks servi vastuvõtt ning kaitse. Tema mängis eurosarjas Selveriga 2008. aastal Poitiersi Stade Poitevini ridades.

Oise’i parimaks temporündajaks on mustanahaline Christophe Songolo, kes on tänu võimsale rünnakule ja kõrgele blokile Prantsuse liigas hinnatud tegija. Fenomenaalse hüppevõimega on ka Kanada nurgaründaja Alexandre Gaumont Casias, kuid tema käis hooaja alguses õlaoperatsioonil ega ole seetõttu parimas vormis.

«Avakohtumise statistikat vaadates olen kindel, et igal Oise’i mängijal on midagi juurde panna. Nimede põhjal on tegemist väga korraliku meeskonnaga. Võib-olla pärsib nende tulemusi uus sidemängija (horvaat Inoslav Knirc – toim),» arutles Selverile kaasa elama tulev Nõmmsalu.

Eesti koondislase sõnu kinnitavad Oise’i Challenge Cupi 2. ringi esitused soomlaste Rovaniemi Perunga Pojati vastu. Kodusaalis peetud avamängus Oise hoolimata 3:1 võidust erilist muljet ei jätnud – nagu Keele hinnangul ka Selveri vastu –, kuid põhjanaabrite juures pandi hoopis parema sooritusega oma paremus 3:0 maksma. Selver on aga eurosarjas paremad mängud teinud just oma publiku ees. «Avamängu põhjal väärib Oise Prantsuse liigas eelviimast kohta,» lisas Keel.

Võõrsil jäi loodetust tagasihoidlikumaks Selveri kogenud liidrite, täna 31. sünnipäeva tähistava Argo Meresaare, Kristjan Õuekallase ja Deniss Petrovsi panus. Meeskonna peatreeneri Avo Keele sõnul on hoolealuste füüsiline seisund hea ning ta usub, et ka vaim pingele vastu peab.

«Loodan, et suudame mängu võtta kainema meelega, vältida ülepüüdlikkust ja kodusaalis mängitava kuldse geimi ­eelise ära kasutada. Vaimne häälestus on poiste endi teha, sest mina pole õppinud psühholoog. Soovitan vaid riikide ja kodakondsuse kummardamine ära lõpetada,» märkis Keel.

Tõenäoliselt näeb Selveri põhikoosseis välja selline: Petrovs, Meresaar, Õuekallas, Mat­hias Loftesnes, Dmitro Pašitskii, Meelis Kivisild ja libero Asko Esna. «Martti Rosenblatt on treeningutel end heast küljest näidanud, kuid ta pole suutnud seda mängu üle kanda,» selgitas Keel.

Pulk traumaga audis

Selver ei saa aga arvestada Hindrek Pulgaga, sest 20-aastane ja 193 cm pikkune pallur peab põlvetrauma tõttu mõnda aega palliplatsilt eemal olema. Täna läheb diagonaalründaja röntgenipilti tegema.

«Selles küsimuses tuleb nii mulle kui Pulgale sügavalt silma vaadata. Noore poisi soov end tõestada oli nii suur, et ta ei tihanud valutavast põlvest rääkida enne, kui asi hulluks läks. Samas pidanuksin mina ära tabama, et Pulgal põlv valutab, ja ta varem arstide juurde saatma. Vigastuse raviga tuleb kohe alustada, õnneks on meil Pulgaga pikk leping,» rääkis Keel.

Selveri mänedžeri Orm Naaritsa sõnul on tänavune eurosari röövinud klubi eelarvest umbes 50 000 eurot. Järgmisse ringi jõudes kasvab see summa eeldatavalt poole võrra.

Paari Selver – Oise võitjat ootab kaheksa parema seas Kreeka liigas 4. kohal asuv Patrase EA, kes oli võõrsil parem Dej Unireadist 3:1, kaotas kodus 2:3, kuid võitis kuldse geimi 15:12.

Venno tegi hea mängu

Oliver Venno koduklubi VfB Friedrichshafen alistas võrkpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viimases voorus kodusaalis tiitlikaitsja Trentino BetClici 3:2 (–23, 20, –22, 19, 10).

Avageimis seisul 12:18 vahetusest sekkunud Eesti koondise diagonaalründaja esitas hooaja parima mängu, tuues kohtumisse murrangu.

Kahjuks ei piisanud Friedrichshafenile napist võidust play-off’i pääsemiseks. Lehe trükkimineku ajaks polnud selgunud, kas 3:0 või 3:1 võit viinuks Saksamaa meistri tosina parema sekka.

D-grupi võitis Belchatowi PGE 15 punktiga, järgnesid BetClic (14), Friedrichshafen (9) ja nullipoisiks jäänud Zalau Remat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles