Profipoksijad said loa osaleda olümpial

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amir Khan
Amir Khan Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Professionaalsetele poksijatele anti luba osaleda tänavustel Rio olümpiamängudel.

Rahvusvaheline Poksiliit (AIBA) hääletas kolmapäeval reeglimuudatuse poolt, mis lubab proffidel olümpiamedalit püüda. Sealjuures võeti uus reegel vastu suure enamusega - tervelt 95 protsenti AIBA liikmetest oli selle poolt.

Venezuelas toimuval kvalifikatsiooniturniiril on saadaval veel 26 kohta olümpiale. AIBA plaani on kritiseeritud, kuna proffide lubamine olümpiale võib kaasa tuua väga ebavõrdseid ja ohtlikke matše. 

«See on võtmeosa minu suurest plaanist ning tegime otsuse vastuvõtmisega suure sammu edasi,» rääkis AIBA president CK Wu. «Raske on veel öelda, kui palju proffe võistlema asub, kuid mõned tulevad kindlasti. Nad peavad läbima kvalifikatsiooniturniiri. Minu nägemuse järgi peaks igal sportlasel olema õigus osaleda olümpiamängudel.»

Juba on avaldanud soovi olümpial osaleda poksimaailma tuntud nimi Amir Khan, kes võitis 2004. aasta Ateena mängudel Suurbritanniale hõbemedali. Nüüd sooviks mees esindada Pakistani. 

«Mulle meeldib AIBA otsus. See aitab poksijaid ning mulle meeldiks esindada Pakistani. Ma tahan neid teenida,» rääkis Khan, kes on karjääri jooksul kogunud 31 võitu (19 nokaudiga) ning neli kaotust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles