Pariisi politseijuht tahaks sulgeda jalgpalli EMi fänniala

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA EURO 2016 fänniala ehitamine Pariisi Eiffeli torni juurde
UEFA EURO 2016 fänniala ehitamine Pariisi Eiffeli torni juurde Foto: SCANPIX

Pariisi politseijuhi Michel Cadot` arvates tuleks sulgeda Eiffeli torni juurde jalgpalli EMi ajaks rajatav fänniala, kuna terrorioht on suur.

Fännialale mahub suurtelt ekraanidelt matše vaatama kuni 90 000 jalgpallifänni, edastab AFP.

Pariis on üks kümnest linnast, kus matšid toimuvad ning kõiki 12 Pariisis peetavat mängu on plaanis näidata fänniala suurtelt ekraanidelt.

Pariisi politseijuht Michel Cadot` saatis Prantsuse siseministrile Bernard Cazeneuve`ile kirja, milles ta avaldas potentsiaalse terroriohu ja politsei ületöötamise tõttu muret.

Cazeneuve ei ole Cadot` kirjale veel vastanud, kuid Prantsuse peaminister Manuel Valls teatas, et kui konkreetset ohtu ei ole, toimub EM ja sellega kaasnev ettenähtud korras.

Juba varem avaldas Prantsusmaa  politseiameti endine juht Frederic Pechenard arvamust, et Pariisi fänniala võib olla terroristide võimalik sihtmärk.

«Ühe kuu jooksul 10. juunist kuni 10. juulini on Eiffeli torni juures tuhandeid inimesi. On rumal arvata, et nad ei paku terroristidele huvi,» teatas Pechenard.

Veel mitmed riigid, kaasa arvatud USA on teatanud, et tegemist on suurüriusega, mida tuleb terroriohu tõttu väga rangelt turvata.

«Äärmusislamistidele on jalgpalli EM «magus suutäis». Brüsseli lennu- ja metroojaama rünnakud selle aasta märtsis näitasid, et rahvarohked kohad meelitavad neid, kes soovivad segadust ja õudust külvata,» teatasid Prantsuse terrorieksperdid.

Prantsusmaale EMile oodatakse umbes 2,5 miljonit jalgpallifänni.

Prantsusmaal ollakse pärast 13. novembril 2015 aset leidnud terrorirünnakuid, milles hukkus 130 inimest, rohkem valvel.

Wikipedia: 2016. aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistlused ehk UEFA EURO 2016 on Euroopa jalgpalliriikide 15. meistrivõistlusteks jalgpallis. Finaalturniir peetakse Prantsusmaal ja esmakordselt osaleb 24 koondist, varem oli 16.

Mängud toimuvad kümnes Prantsusmaa linnas: Bordeaux's, Lensis, Lille's, Lyonis, Marseille's, Nice's, Pariisis, Saint-Denis's, Saint-Étienne's, and Toulouse'is.

Turniiri võitja saab õiguse osaleda 2017. aasta FIFA konföderatsioonide karikavõistlustel, mis toimuvad Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles