Suri poksilegend Muhammad Ali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poksilegend Muhammad Ali suri 74-aastaselt, teatas perekonna esindaja.

Endine maailmakuulus poksitšempion suri USAs Phoenixi linna haiglas, kuhu ta viidi neljapäeval, kirjutas BBC.

Ta kannatas hingamisraskuste all, mida raskendas Parkinsoni tõbi, mis diagnoositi tal juba 1984. aastal. Matused toimuvad Ali kodulinnas Louisville'is Kentuckys, teatas tema perekond. 

Endine USA raskekaalu poksija Ali sai kuulsaks pärast seda, kui ta võitis kuldmedali Roomas 1960. aastal toimunud olümpiamängudel. 1975. aastal ilmunud autobiograafias tunnistas Ali, et peagi pärast olümpiakulla võitmist viskas ta autasu Ohio jõkke, kuna teda ja tema sõpra ei teenindatud ainult valgenahalistele mõeldud restoranis ja sellele järgnes ka kaklus. Kuldse medali sai ta uuesti enda valdusesse 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel, kui talle ulatati austusavalduste saatel korvpalliturniiri ajal toonase medali koopia.

Cassius Clay nime all sündinud poksistaar sai kõvasti tähelepanu ka Vietnami sõja ajal, kui talle määrati kolme aasta pikkune võistluskeeld sõjaväeteenistusest eemale hoidmise tõttu.

Esimese maailmameistri tiitli võitis ta 1964. aastal. Kolmekordne maailmameister jäi pensionile 1981. aastal, olles võitnud 61 matšist 56. Ali kõige kuulsamad matšid leidsid aset 1970ndatel. Ajalukku on eredate tähtedega kirjutatud tema ning Joe Frazieri esimene ja kolmas omavaheline duell ning legendaarne matš George Foremaniga 1974. aastal. Tol hetkel peeti Alid maailma kõige kuulsamaks sportlaseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles