Kuningate kannupoisist sai elav legend (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic on tõusnud tennisemaailmas kõrgustesse, kuhu pole pea pool sajandit jõudnud ükski teine mees.
Novak Djokovic on tõusnud tennisemaailmas kõrgustesse, kuhu pole pea pool sajandit jõudnud ükski teine mees. Foto: SCANPIX

Pea pool sajandit on möödas sellest, kui ühe mehe käes olid samal ajal maailma kõigi nelja tähtsaima tenniseturniiri võitjakarikad. Austraallasest Rod Laverist on saanud elav legend – kas samale kõrgusele on juba kerkinud ka pühapäeval tema saavutust korranud Novak Djokovic?

«Tõeliseks» suureks slämmiks loetakse tennisemaailmas küll seda, kui kõik neli suurturniiri – Austraalia, Prantsusmaa ja USA lahtised ning Wimbledon – võidetakse samal kalendriaastal, ent ka Djokovici saavutus on võimas. Lisaks talle ja Laverile hoidis 1930ndate lõpus kõiki nelja tiitlit üheaegselt enda käes Don Budge.

Jah, kõik neli suurturniiri on võitnud nii Fred Perry, Roy Emerson, Andre Agassi, Roger Federer kui ka Rafael Nadal, kuid mitte järjest. Suur slämm ehk nelikvõit jäi sootuks saavutamata Björn Borgil, John McEnroel, Pete Samprasel, Jimmy Connorsil, Ivan Lendlil, Boris Beckeril, Mats Wilanderil... Kas aastaid Federeri ja Nadal varjus kolmanda viiuli rolliga leppima pidanud Djokovic võib viimaks tõepoolest selja sirgu lüüa ja kuulutada: mina olen maailma parim?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles