Filip Jicha tunnistati maailma parimaks käsipalluriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filip Jicha.
Filip Jicha. Foto: SCANPIX

Maailma 2010. aasta parimaks meeskäsipalluriks valiti tšehh Filip Jicha. Saksamaa meisterklubis THW Kiel mängiv 201 cm pikkune Jicha kuulutati parimaks eile meeste MMi avatseremoonial Rootsis.

Viimasel kahel hooajal Meistrite liiga parimaks väravaviskajaks osutunud 28-aastane Jicha siirdus 2003. aastal Praha Duklast Šveitsi klubisse St. Otmar Gallenisse, kus paar hooaega tagasi mängis ka Marius Lepp.

Seejärel liikus Jicha Šveitsist Saksamaale, kus kuulus kahel hooajal enne Kieli siirdumist TBV Lemgo ridadesse. Paarikuiste perioodidena on tšehh karjääri vältel esindanud ka rahakaid Saudi-Araabia ja Katari klubisid.

Pange tähele – ka Mait Patrail alustas rahvusvahelist läbimurret Šveitsist (Schaffhauseni Kadetten) ja siirdub järgmisel hooajal Lemgosse. Eesti tähele on silma peale pannud ka Kiel, kes omab Patraili eelisostuõigust.

Parimaks naiskäsipalluks tunnistati rumeenlanna Christina Neagu.

MEHED


1. Filip Jicha (Tšehhimaa/THW Kiel, 31%)
2. Nikola Karabatic (Prantsusmaa/Montpellier, 28%)
3. Thierry Omeyer (Prantsusmaa/THW Kiel, 17%)
4. Igor Vori (Horvaatia/HSV Hamburg, 14%)
5. Arpad Sterbik (Hispaania/Ciudad Real, 10%)
 

NAISED

1. Cristina Neagu (Rumeenia, 25%)
2. Katrine Lunde-Haraldsen (Norra, 23%)
3. Bojana Popovic (Montenegro, 19%)
4. Grit Jurack (Saksamaa 17%)
5. Ljudmilla Postnova (Venemaa 16%)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles