Tarva klubijuht: trennides oli näha, et progressi pole

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas kaotas jalgpallilahingus Narva Transile.
Rakvere Tarvas kaotas jalgpallilahingus Narva Transile. Foto: Marianne Loorents

Rakvere JK Tarvas lõpetas koostöö 2014. aasta juulis esindusmeeskonna peatreeneriks asunud Valeri Bondarenkoga. Oma esimesel täishooajal Tarva Esiliigast Premium liigasse tüürinud teeneka treeneri vahetab välja Eesti U21 ja U23 koondise abitreener Urmas Kirs.

Rakvere klubi tegevjuhi Reijo Kuusiku sõnul on Tarva ja Bondarenko lahknemine kaalutletud otsus, mis juba mõnda aega õhus olnud. Möödunud reedel pärast pikka arutelu leidsid mõlemad osapooled, et esindusmeeskond on hetkel jõudnud seisu, kus peatreeneri vahetus on mõistlik otsus. Löödi käed ja mindi sõbralikult lahku, tõdedes, et kes teab, mis tulevikul varuks on, annab Tarvas koduleheküljel teada.

Bondarenkolt võtab ohjad üle 49-aastane noortekoondiste treener ja EJL-i treenerite koolitaja Urmas Kirs. Esialgu on uus loots vähemalt mängupäevadel ametis ka Viimsi JK (Esiliiga B meeskond) peatreeneri kohusetäitjana, kuid lubas asjad korraldada nii, et kõik toimetused saaksid tehtud.

«Treeneri vahetus oli väga raske otsus, mida sai pikalt kaalutud. Meil on Valeri vastu suur austus – ta on treener, kes tõstis meid uuele tasemele ja oleme talle selle eest väga tänulikud. Ta jääb igavesti Rakvere jalgpalli ajaloo suureks osaks. Samas tundsime juba mõnda aega, et edasiminekuks on meil vaja teistsugust lähenemist ja vanaviisi enam ei saa. Tabeliseis on üks asi, debüüthooaja kasin start polnud otsuse juures kõige suurem faktor, aga trennides oli näha, et progressi pole. Loodame, et uuel mehel õnnestub uut hingamist anda,» kommenteeris Kuusik.

«Urmas Kirs on meile tuttav treener. Alates aasta algusest on ta olnud meil abis noortetreenerite koolitamisel. Samuti on meil Urmasega positiivne kogemus 2008. aasta hooajast, kui ta pool aastat Rakvere jalgpalliklubi peatreenerina töötas. Mul on hea meel, et leidsime inimese, kellel on side siinse koha ja mängijatega olemas ning loodame, et ta taaskohaneb kiirelt,» jätkas Kuusik.

Tarva senine peatreener Valeri Bondarenko sõnas, et tegemist ei ole maailma lõpuga. «Muidugi on kahju, et meie teed lahku läksid, aga treenerivahetus pole jalgpallis maailma lõpp. Soovin tänada kõiki, kellega Rakveres kokku puutusin. Pean kaheaastast Tarva perioodi väga positiivseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles