Selveri vallutusretked Euroopas jätkuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mängijad Mathias Loftesnes (vasakult), Kristjan Õuekallas, Meelis Kivisild ja Asko Esna 
(nr 13) tähistavad emotsionaalselt järjekordset punkti.
Tallinna Selveri mängijad Mathias Loftesnes (vasakult), Kristjan Õuekallas, Meelis Kivisild ja Asko Esna (nr 13) tähistavad emotsionaalselt järjekordset punkti. Foto: Liis Treimann

Kristjan Õuekallas ees, Tallinna Selveri ülejäänud poisid järel. Sellises rütmis algas võrkpalli Challenge Cupi mäng Beauvais’ Oise’iga ja Eesti meistri taktikepi all kulges ka kogu ülejäänud kohtumine.



Selver tõestas end järjekordselt suurepärase koduväljakumeeskonnana. Pärast eelmisel nädalal võõrsil saadud häbiväärset 1:3 kaotust olid meie mehed kaheksandikfinaali kordusmängus justkui ümber sündinud.

Enne Selverit just sellessamas Oise’is mänginud Õuekallase vedamisel said võõrustajad suurepärase hoo sisse ning 3:0 (20, 22, 17) võidus ei tekkinud kordagi kahtlust. Eriti võimsas hoos oli ukrainlasest temporündaja Dmitro Pašitskii, kes mõnuga palle maha lajatas.

Tähtsas matšis, mida vilistas Venemaa peaministri Vladimir Putini endine turvameeskonna liige, praegu Kremli valveteenistusse kuuluv Vladimir Olejnik, pakkus nauditava partii lätlasest sidemängija Deniss Petrovs. Raskeid palle lõi maha eile 31. sünnipäeva tähistanud Argo Meresaar. Külaliste üritused vahetuste ja muude nippidega muutust tuua ei kandnud vilja.

Närvesöövas 15 punktini mängitavas kuldses geimis haaras Selver ruttu liidriohjad, hoides kahepunktilist edu 6:4, 8:6 ja Pašitskii ässa järel 11:7, ning vähemaks kui kaks punkti vahe enam ei vähenenud. Võit 15:11 oli tõsiasi.

Kokkuvõttes tuleb Selverit ülistada – paremini annab mängida!

Õuekallase sõnul mängis Selveri edasipääsus suurt rolli oma saalis vaba aja leidmisega kimpus olevate prantslaste soov kohtumiste järjekord vahetada. «Ei tea, kas Oise oli oma üleolekus nii kindel, kuid ilmselt nad kahetsevad oma palvet,» ütles Õuekallas.

Selveri juhendaja Avo Keele sõnul on tema hoolealused näidanud sel hooajal eurosarjas kõrget keskmist taset. «Kuldne geim on täielik närvide mäng ning kodupubliku ja väikese õnne abiga võitsime selle,» lisas Keel. «Kuigi seekord soosis kuldne geim meid, jään ikka selle reeglis vastaseks.»

Õuekallas ütles, et avakohtumises sai saatuslikuks jõulude ja aastavahetuse tõttu pikaks veninud paus. «Nüüdki vajanuksime üht tugevat mängu alla, kuid kodupubliku ees ei saa kehvasti esineda. Põhimängus valdas mind kindel tunne, kuldse geimi alguses olime veidi ebakindlad, kuid leidsime kiiresti oma rütmi,» märkis Õuekallas.

Oise’i kanadalasest nurgaründaja Alexander Gaumont Casias ei osanud leida põhjendust, miks meeskond eile Selveri vastu ja sel hooajal Prantsuse liigas nii kehvasti – meeskond asub eelviimasel, 13. kohal – mängib.

«Oleme reisimisest väsinud ja paljud mängijad on haiged. Nüüd peame keskenduma riigi meistrivõistlustele, et mitte esiliigasse langeda,» rääkis Gaumont Casias, kes siinkirjutajale intervjuu lõpus eestikeelse «tänan» ütles.

Veerandfinaalis ootab Selverit Kreeka liigas 4. kohta hoidev Patrase EA. Avamäng peetakse veebruari esimesel nädalal Tallinnas ja korduskohtumine nädala pärast võõrsil.

Eile levis mitmel pool uudis, nagu oleks Selveri järgmine vastane rumeenlaste Dej Unirea, kuid see oli Euroopa alaliidu ametnike kodulehel tehtud näpuviga.

Tabloo

Challenge Cupi 1/8-finaali korduskohtumine

Tallinna Selver – Beauvais’ Oise 3:0 (20, 22, 17), kuldne geim 15:11

Selver: Meresaar 17 punkti, Pašitskii 14, Loftesnes 13, Kivisild 11, Õuekallas 10, Petrovs 7
Oise: Bartik 12, Kilama 11, Lacassie 10, Javurek, Gaumont 5, Songolo 4, Krnic 3
Ässad 4-1, blokid 15-8, rünnakuprotsent 58-44, servi vastuvõtu protsent 60-61

Veerandfinaalpaarid: Tallinna Selver – Patrase EA (Kreeka), Surguti Gazprom (Venemaa) – Macerata Lube (Itaalia), Aich/Dob Posojilnica (Austria) – Meneni Prefaxis (Belgia), Novõi Urengoi Fakel (Venemaa) – Izmiri Arkas (Türgi)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles