Tänak lõpetas elu kõige keerulisema ralli viiendana (4)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarja Sardiinia etapil said DMACKi meeskonnas sõitvad Ott Tänak ja Raigo Mõlder viienda koha. «Tegemist oli kõige keerulisema ralliga, mida kunagi sõitnud olen. Pean olema õnnelik, et suutsin selle lõpetada. Nüüd peame istuma maha ning töötama Poola ralli nimel,» sõnas Tänak.

Sardiinia ralli võitis oma elu teise etapivõidu saanud Thierry Neuville, kellele järgnesid Jari-Matti Latvala (+24,8) ning Sebastien Ogier (+1.37,8). WRC2 klassis võistelnud Karl Kruuda saavutas Sardiinia rallil kolmanda koha Teemu Sunineni ja Jan Kopecky järel.

Neljapäevasel publikukatsel teist aega näidanud Tänak ja MÕlder langesid reedese päevaga rehviprobleemide tõttu esikümne lõppu, kuid tõusid laupäevase avakatsega seitsmendaks. Laupäevasel teisel kiiruskatsel ei saanud keegi eestlastele vastu ning Tänak ja Mõlder teenisid kiiruskatse võidu. Ülejärgmisel katsel lõhkes Tänaku masinal rehv ja ajakaotust kogunes minuti jagu, kuid juba järgmisel katsel katkestas Andres Mikkelsen ja eestlased kerkisid kuuendaks. Päeva viimase kiiruskatse oli sunnitud pooleli jätma teine norralane Mads Östberg ja nii lõpetasid eestlased laupäevase võistluspäeva viiendal kohal.

Pühapäevasel võistluspäeval sõideti neli kiiruskatset ning Tänak keskendus pigem auto turvaliselt finišisse toomisele, kui katsete võitude püüdmisele. Seda oleks ka raske teha olnud, sest rehviprobleemid jätkusid. 

Tänak suutis auto finišisse tuua ja tasuks selle eest 5. koha punktid. Ralli võitis Thierry Neuville Jari-Mati Latvala ja Sebastien Ogier'ees. 

WRC2 klassis võistelnud Karl Kruuda saavutas rallilt kolmanda koha. Üldarvestuses oli mees kümnes.

Testikatse

Ford Fiestaga sõitev Tänak sai ajaga 2.13,6 kolmanda koha, sealjuures käis ta rajal paljudest konkurentidest vähem. Kiireim oli ajaga 2.12,9 valitsev maailmameister Sebastien Ogier (Volkswagen), kes edestas 0,1 sekundiga Mads Östbergi (Ford). Neljas-viies olid Hyundai duo Thierry Neuville (+0,8) ja Hayden Paddon (+1,3).

«Nagu Portugali rallil, olin ka Sardiinia testikatsel kolmas. Auto ja rehvid annavad hea tunde,» kirjutas Tänak Twitteris.

WRC2-sarjas ohjab DMACKi masinat sel korral aga Karl Kruuda, kes asendab Sander Pärna. Kruuda oli koos kaardilugeja Martin Järveojaga R5 masinate seas ajaga 2.22,6 kuues, kaotades Esapekka Lappile (Škoda) 4,7 sekundiga. Fordi masinatest oli ta seni teine.

Täna õhtul sõidetakse ka lühike publikukatse, mis algab kell 19.00.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles