Kehvas vormis Bjørndalen loobus jälitussõidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Mõõnaseisus siplev läbi aegade üks parimaid laskesuusatajaid Ole Einar Bjørndalen otsustas homsest Ruhpoldingu MK-etapi jälitussõidust loobuda ning sõitis oma kodukohta Itaaliasse, et paar päeva puhata.

Laskesuusatamise kuningaks kutsutav Bjørndalen on viimasel ajal suusarajal suurtes raskustes olnud, 36-aastane norralane on suusavormi poolest oma parematest päevadest kaugel.

«Ta tunneb ennast jõuetuna,» selgitas treener Torgeir Bjørn NRK-le.

Eilses sprindis tegi Bjørndalen vaid ühe möödalasu, ent sai 17. koha, kaotades etapivõidu võtnud koondisekaaslasele Lars Bergerile 1.22,2. Berger näitas ka kiireimat sõiduaega, suusarajal kaotas Bjørndalen talle 1.03,9, see oli alles 39. sõiduaeg, mis aga tema tavapärast kiirust arvestades on üsna kehv.

Bjørndalen läbis ka põhjaliku arstliku kontrolli, et selgitada kehva enesetunde põhjust, ent kõik analüüsid olid korras ja mingit haigust kuuekordse olümpiavõitja organismis ei tuvastatud.

«Kui ta ei tunne end kehaliselt hästi, pole mõtet kõiki võistlusi kaasa teha,» arvas Bjørn.

Järgmisel nädalal Anterselva MK-etapil peaks Bjørndalen kõigi eelduste kohaselt taas stardis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles